1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Temmuz 2016 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Temmuz 2016 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Temmuz 2016 Sayısı Çıktı!

Haksöz dergisi, 304. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Dergide bu ay Türkiye ve dünya gündemini mercek altına alan siyasi analiz çalışmalarının yanı sıra usuli ve inceleme yazılarına da yer veriliyor.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 17:11A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisinin Temmuz 2016 tarihli 304. Sayısı çıktı.

İsrail ile varılan anlaşma ve hükümetin dış politikasındaki değişim sinyalleri “Adaleti Esas Alanlar ile Menfaati Önceleyenler…” başlıklı Gündem yazısıyla değerlendirilirken, dergide uluslararası ilişkiler alanındaki gelişmelere yaklaşımda düşülen zaaflarla ilgili olarak Musa Üzer’in “Uluslararası İlişkilere Yaklaşımda Zaaflar” başlıklı yazısına yer veriliyor.

Rıdvan Kaya’nın, Suriye-Yayladağı sınırında yaşanan ve 7’si çocuk 11 mazlum Suriyelinin ölümüyle sonuçlanan katliamı değerlendirdiği Hangi Maslahat Katliam Suçunu Örtmeye Yeter?” yazısını Bahadır Kurbanoğlu’nun Fransa’daki olayları etraflıca analiz ettiği “Fransa’nın Gezi’si: Maskeleri Dökülen Batı ve Medyası” başlıklı yazısı takip ediyor.

Süleyman Nazlıcan “Kürtler, PKK ve Dokunulmazlıklar” başlıklı yazısında dokunulmazlıkların kaldırılması ve muhtemel sonuçlarını değerlendirirken, dergide bu ay Suriye gündemine “Esed’in Batılı Dostları” ve “Suriye’de Sadece Rusya Değil, İran da Sahnede!” başlıklı iki çeviriye ve Zehra Ergül Kaya’nın kaleme aldığı “Küreselleşme Nereye?” başlıklı makalesine yer veriliyor.

Fevzi Zülaloğlu’nun kaleme aldığı “Zalimlerin Küfür ve Nifak Politikası” ve Mustafa Siel’in yazdığı “Süleyman (as)’ın İmtihanı” isimli Kur’an çalışmalarının yanı sıra ayrıca Şuayip Mekeç’in “Zaruret ve Ruhsat Bağlamında Fıkhetme Ölçümüz” başlıklı usuli çalışması da dergide yer alıyor.

Haşim Ay, “İslami Yenilenmenin Öncüsü: Hasan Turabi ve Mirası” başlıklı yazı dizisinin üçüncü bölümünde Sudan İslami Hareketinin “altın çağı” 1989-1999 arası dönemi ve uygulanmaya çalışılan Sudan İslam Projesini inceliyor.

Bünyamin Doğruer’in bir şiiriyle katkıda bulunduğu dergide ayrıca Murat Kayacan’ın “Sırat-ı Müstakim ve Sebilu’r-Reşad’da Kur’an ve Tefsir” başlıklı incelemesine ve Ali Değirmenci’nin “Sıra Dışı Bir Hayat Hikâyesi: Zemahşerî” isimli biyografi çalışmasına yer veriliyor.

image-(1).png

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

6 Yorum