1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Şubat Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Şubat Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Şubat Sayısı Çıktı!

​​​​​​​Haksöz dergisi, 323. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Afrin operasyonunun kapağa taşındığı derginin manşeti: “PYD-PKK Kürt Halkının Temsilcisi Değil, Baas Çetesinin ve Emperyalistlerin Taşeronudur!”

06 Şubat 2018 Salı 03:11A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisinin Şubat 2018 tarihli 323. Sayısı çıktı. “PYD-PKK Kürt Halkının Temsilcisi Değil, Baas Çetesinin ve Emperyalistlerin Taşeronudur!” manşetiyle çıkan dergide çeşitli konular ele alınıyor.

Gündem’de Zeytin Dalı Harekâtı değerlendiriliyor. PYD-PKK’nın bölgede nasıl emperyalizmin taşeronluğuna soyunduğuna dair tespitlerin yanı sıra yükselen milliyetçi atmosfere kapılmanın zehirleyiciliğine de dikkat çekiliyor. Musa Üzer, kapak konusuyla bağlantılı olarak Afrin operasyonunu devlet refleksiyle anlamlandırmanın sakıncalarını tartışıyor. Operasyonla ilgili tarafların yaklaşımlarının tutarsızlıklarına ve risklerine değiniyor.Eyüp Togan ise operasyondaki dış güç senaryolarını kaleme aldığı yazısında Amerika’nın pozisyonu üzerinde duruyor.

Hamza Türkmen, ed-Din adına sabit/muhkem olan ile değişken/içtihadi/yorumsal olan ölçülerimizi Kur’an, Sünnet ve âlimlerin yaklaşımlarından hareketle irdeliyor.

Bülent Gökgöz, hassaten 15 Temmuz sonrası güvenlikçi kaygılara feda edilen hukuk ilkelerini konu edindiği yazısında Müslümanların adalet talebiyle imtihanını değerlendiriyor.

Çeviri yazılarda Enver Micane, Müslüman Kardeşler hareketi bünyesindeki kadınların nasıl aktif hale geldiklerini; Basil Kudat, Soçi Zirvesi ve Rusya’nın Suriyeli muhaliflere yönelik tehditlerini konu edinmiş. Ilan Pappe ile de “Yeryüzünün En Büyük Hapishanesi: İşgal Edilen Bölgelerin Tarihi” kitabı üzerine yapılan bir röportaja yer veriliyor.

Şuayb Mekeç, dünden bugüne İran devrimini konu edindiği uzunca yazısında İran reel politiğinde kaybolan İslami değerleri gözler önüne seriyor.

Burhan Taşkaya, özgürlük kavramını ve kavram etrafındaki soyut ve somut tartışmaları irdeliyor.

Celal Demirtaş, Ayetlerde yer alan “bağışlanma” ile ilgili vurgulardan hareketle “Allah’tan bağışlanma dilemek” konusunu kaleme almış.

Osman Sevim, bu sayıya “isar” kavramına ilişkin bir deneme-makaleyle katkıda bulunuyor.

Süleyman Ceran, Filistin’deki Musta’rabları kaleme aldığı yazısında Musta’rabların kim oldukları ve ne amaçla hareket ettiklerine dair tespitlerde bulunuyor.

Bu sayıda Ali Emre ile “Nureddin Zengi” romanı üzerine yapılan röportajı da okuyabilirsiniz. Erkam Kuşçu’nun yaptığı röportajda kitapla ilgili merak edilenlerin yanı sıra kitabın yazıldığı döneme dair detaylar da dergi okuyucusuyla paylaşılıyor.

Dergide son olarak Bünyamin Doğruer’in Suriyeli Kerim bebek için yazdığı şiire yer veriliyor. Arka kapak ise Mısır’da idam edilen İhvan mensubu gençlerle ilgili bir çalışmaya ayrılmış.

haksoz-kapak-323-subat2018ic.jpg

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

4 Yorum