1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Mayıs 2018 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Mayıs 2018 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Mayıs 2018 Sayısı Çıktı!

Haksöz dergisi, 326. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Erken seçim kararının manşete taşındığı dergide çeşitli konular analiz ediliyor.

05 Mayıs 2018 Cumartesi 18:50A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisinin Mayıs 2018 tarihli 326. sayısı çıktı. “Adalet Talebi Seçimlerin Gölgesinde Kalmasın!” manşetiyle çıkan dergide çeşitli konular ele alınıyor.

Gündem’de seçimlere doğru gidilirken ülkedeki adalet sorununa dikkat çekiliyor ve bu noktada milliyetçiliğin açmazlarına işaret ediliyor.

Musa Üzer, emperyalizm ve anti-Amerikancılık kavramları üzerinden ABD’nin Suriye müdahalesini tartışıyor; kendini anti-emperyalist, Amerikan karşıtı tanımlayanların tutarsızlıklarını gözler önüne seriyor.

Hamza Türkmen, 15 Temmuz sonrası Türkiye’de cemaat ve dindarlık algısını tahlil ettiği yazısında 15 Temmuz sonrasına ilişkin kapsamlı bir muhasebe yapıyor.

Tuncay Yerlikaya, eğitim, iktidar ve ideoloji konusunu irdelediği yazısında AK Parti’nin 15 Temmuz öncesi ve sonrası politikalarını da kıyaslayarak değerlendiriyor.

Ebu Abdullah Ebu’l-Heycaa, Haksöz için kaleme aldığı yazısında ABD’nin Suriye müdahalesinin arka planına ışık tutuyor.

Çeviri yazılarda Farah Najjar, Batı’nın Suriye’deki son oyununu; Ali Eid, Suriye’deki özgürlük sorununu; Maha Hüseyni ise Filistinlilerin büyük dönüş yürüyüşünü irdeliyor.

Emine Nur Çakır, ajan krizinin Rusya ve Avrupa ilişkilerini ne yönde etkilediğini değerlendiriyor.

Nurcan Büyük, Müslümanların gelecek tasavvurunu analiz ettiği yazısında “medeniyet” hülyasının geleceği inşada neye karşılık geldiğini de tartışıyor.

Şuayp Mekeç, Müslümanların dünyevileşme ve popülerlik zaafı karşısındaki hali ahvalini ortaya koyduğu yazısında çözülmeye karşıt dinamiklere de yer veriyor.

Yusuf Yargın, banka kredilerinin yaygın ve rahat bir şekilde sorgusuz sualsiz kullanılmasının risklerini kaleme aldığı yazısında “zaruret”e sığınmanın çelişkilerine dikkat çekiyor.

Fevzi Zülaloğlu, cahiliye dönemi müşriklerin inançlarına vurguda bulunan ayetlerden hareketle “Deizm” kavramını irdeliyor.

Hülya Şekerci, “İlk Dönem Hadis-Rey Tartışmaları” kitabından hareketle ehl-i rey ve ehl-i hadisin yaklaşımlarına mercek tutuyor.

Murat Ayar, Haksöz dergisinin bazı cezaevlerinde engellenmesiyle ilgili gelişmeleri okuyucuyla paylaşıyor.

Erkam Kuşçu’nun yeni çıkan kitaplardan haberdar etmeyi sürdürdüğü dergide Bünyamin Doğruer’in de Gutalı çocuklar için yazdığı bir şiire yer veriliyor.

haksoz-376.gif

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

1 Yorum