1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi'nin Ağustos Sayısı...
Haksöz Dergisinin Ağustos Sayısı...

Haksöz Dergisi'nin Ağustos Sayısı...

Referanduma ilişkin siyasi tutumunu “Kemalist Oligarşiyi Geriletecek Adımlar Desteklenmelidir!” manşetiyle ortaya koyan Haksöz dergisi 233. sayısıyla okuyucularıyla buluştu.

05 Ağustos 2010 Perşembe 23:00A+A-

Haksöz dergisinin bu ayki Gündem yazısında Müslümanların referandum tartışmalarında hangi saf ve zeminde durmaları ve işleyen süreci nasıl değerlendirmeleri gerektiğine ilişkin vurgular yer aldı. "Evet/Hayır/Boykot" tutumlarının analiz edildiği gündemde anayasa değişikliğinin neden ve hangi boyutuyla desteklenmesi gerektiğine ilişkin açıklamalar yer alıyor.

Dergide konuyla alakalı olarak ayrıca ilgi çekici bir soruşturmaya yer veriliyor. "Referanduma İlişkin Tavrımız Ne Olmalı?" başlıklı soruşturmaya katılan Şefik Sevim, Muharrem Balcı, Mehmed Göktaş, Ahmed Kalkan, Demet Tezcan, Ahmet Kaya, Mehmed Durmuş, Yusuf Tanrıverdi, Hamza Er ve Özcan Gültekin 12 Eylül tarihinde yapılacak olan anayasa değişiklikleri referan­dumuna ilişkin farklı siyasi-ideolojik çevrelerin yaklaşımlarını değerlendiriyor ve referanduma ilişkin nasıl bir tavır önerdiklerini paylaşıyorlar.

Dergide öne çıkan bir diğer gündem yazısı ise Rıdvan Kaya tarafından yazılmış. Kürt sorunu kaynaklı son zamanlarda yeniden tırmanan şiddetin taraflarına eleştiri getiren Kaya, tüm milliyetçiliklerin akıl ve erdemden uzak olduklarına dikkat çekiyor. Sorunun kaynağı olan Türk milliyetçiliğinin yanı sıra PKK eylemlerini ve Kürt milliyetçilerinin Ergenekon süreci ve referandum tutumunu da değerlendiren Kaya, adil tutumun ne olması gerektiğini sorguluyor. Bu çerçevede Masum Yokuş da şiddet ve akan kan karşısında harekete geçen Müslümanların girişimlerini ve çabalarını ele alıyor.

Mavi Marmara'da yaşananları kaydettiği görüntüler ile dünya kamuoyuna sunan Kore asıllı gazeteci Iara Lee ile Mavi Marmara süreci ve sonrası gelişmeler hakkında bir röportaj yapan Haksöz, Gazze filosunda bulunanların adanmışlığını Lee'nin gözüyle de okuyucularına aktarıyor.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Lübnanlı âlim Seyyid Muhammed Fadlullah'ı hayatı, fikirleri ve eserleriyle ele alan Oktay Altın, Fadlullah'ın etkili olduğu Lübnan'daki İslami direniş olgusunun arka planına da ışık tutuyor. Bülent Şahin Erdeğer de Hizb-ut Tahrir'in Beyrut'ta düzenlediği uluslararası bir konferansa dair gözlemlerini dergi okuyucularıyla paylaşıyor.

Dergide "Ayetler Işığında Hayat" üst başlığıyla devam eden Kur'an çalışmalarında bu ay Kenan Levent, Yusuf Suresi 103. ayetten hareketle salihlerin yolu ile çoğunluğun hüsranını analiz ediyor. Cengiz Duman ise kıssa çalışmalarına Âdemoğulları Habil ve Kabil ile devam ediyor.

Hastalığı nedeniyle hapishanede hayatını kaybeden Cahit Durmaz üzerinden zindanda ölmenin hüznünü yazan İsmail Şah Balta, konuyla ilgili sorumluluklara da dikkat çekerken, Sezai Arıcıoğlu da geçtiğimiz günlerde vefat eden kardeşimiz Ali Ay'ı anıyor. Nehir Aydın Gökduman, Demet Tezcan'ın son kitabını ele alırken, Haşim Ay da Diyarbakır'daki Kürt forumunu kısaca değerlendiriyor. Dergide son olarak Bünyamin Doğruer'in 12 Eylül ile ilgili bir denemesine yer veriliyor.

İrtibat: 0212 524 10 28

HAKSÖZ-HABER

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin Tıklayın

 

Haksöz Dergisinin 233. Sayısında Yer Alanlar:

Ateş Çukurunun Kenarından Ramazan'in Esenlik İklimine
HAKSÖZ

Kemalist Oligarşiyi Geriletecek Her Türlü Değişikliği Desteklemeliyiz!
HAKSÖZ

Sadece Türk Milliyetçiliği Değil, Tüm Milliyetçilikler Akıldan ve Erdemden Uzaktır!
RIDVAN KAYA

Kardeşlik Yürüyüşünde "Silahları Susturun" Çağrısı
HAKSÖZ

Akan Kan Sivil İnisiyatifi Harekete Geçirdi
MASUM YOKUŞ

"Bir Gemi Dolusu İnsan Kendini Adalete ve İnsanlığa Adamıştı!"
IARA LEE

SORUŞTURMA
Referanduma İlişkin Tavrımız Ne Olmalı?

Aktif Yanlış Pasif Doğruyu Yener
ŞEFİK SEVİM

Referanduma 'Evet' Sistemin Temel Yapısına Ret
MUHARREM BALCI

Referandum, Taşların Hiçbirinin Kendi Yerinde Olmadığını Göstermiştir
MEHMED GÖKTAŞ

Anayasa Referandumu Denilen Düzeni Kabullendirme Çabaları
AHMED KALKAN

Referandum 12 Eylül'le Yüzleşme Günüdür
DEMET TEZCAN

Meselelere Bir Usul Dâhilinde Yaklaşmak Önceliğimiz Olmalıdır!
AHMET KAYA

Benim Oyum İslam'dan Yana
MEHMED DURMUŞ

Eylül Karanlığına Bir Mum Yakmak!
YUSUF TANRIVERDİ

Rejimle Hesaplaşmanın Yolu Referandum Değildir
HAMZA ER

Müslüman, Yaşanan Duruma Bigâne Kalamaz!
ÖZCAN GÜLTEKİN

Seyyid Muhammed Hüseyin Fadlullah'ın Ardından
OKTAY ALTIN

Beyrut'tan Geldik Geçtik...
BÜLENT ŞAHİN ERDEĞER

Salihlerin Yoluna Uymak Ya da Çoğunluğun Hüsranını Paylaşmak
KENAN LEVENT

"Âdemoğulları" (Habil-Kabil) Kıssası ve Mesajları -II
CENGİZ DUMAN

"Ay" Öldü Kıyamet Koptu!
SEZAİ ARICIOĞLU

Zindanda Gelen Ölüm
İSMAİL ŞAH BALTA

Anne Üşürüm Yokluğunda
NEHİR AYDIN GÖKDUMAN

"Kürt Sorunu" Diyarbakır'da Tartışıldı
HAŞİM AY

Gözlerimizde Gözbağı Parmaklarımızda Ateşten İlmikler
BÜNYAMİN DOĞRUER

HABERE YORUM KAT

34 Yorum