1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Ağustos 2015 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Ağustos 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Ağustos 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi, Ağustos 2015 tarihli 293. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Yükselen PKK şiddeti ve buna karşılık başlayan operasyonlarla “çözüm süreci”nin nasıl devam edeceği tartışılıyor.

02 Ağustos 2015 Pazar 06:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Ağustos 2015 tarihli 293. Sayısında Suruç’ta yaşanan saldırıdan sonra artan PKK şiddetini ve operasyonları merkeze alan bir manşetle çıktı: “Çözüm Süreci Nasıl Devam Edebilir?”

PKK şiddeti ve sokaklara yansıyan vandalizmle açığa çıkan güvenlik sorunun nasıl çözüleceğinin de tartışıldığı Gündem yazısının yanı sıra konuyu Rıdvan Kaya, ABD’nin Türkiye’ye dayattığı IŞİD operasyonu bağlamında; Haşim Ay, sürecin muhtemel akıbeti yönünde; Güney Uzun ise hassaten AK Parti hükümetinin IŞİD ve PKK’ya dönük tutumu çerçevesinde ele alıyorlar.

Dergide son zamanların öne çıkan konusu İslamcılık’ın nasıl gündeme geldiği ve tartışmayı başlatanların çelişkileri Hamza Türkmen’in yazısında kapsamlı olarak değerlendirilirken Musa Üzer de konuyu tartışanların mevzuya ne kadar vakıf olduklarını sorguluyor.

Mustafa Yılmaz “özgürlük” üzerine hem kavram ve hem de perspektif analizinde bulunurken modern özgürlük algısı üzerine dikkat çekici tespitlerde bulunuyor.

Fabrice Balanche’den yapılan bir çeviride Suriye’de yaşanan kriz ve bu kriz bağlamında Alevilerin konumu değerlendiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının gündeme getirdiği “seviye sınıflar”ın neye tekabül ettiğini ve içerdiği sorunları konu ediniyor.

İbni Arabi Okumaları üzerinden yazı dizisine devam eden Mustafa Akman, İbni Arabi’de vahdet-i vücud felsefesini masaya yatırıyor.

Murat Bakaç, Peygamberimizin (s) hayatından örneklerle çocuk eğitimi ve gençlere nasıl yaklaşmak gerektiği üzerine tespitlerde bulunuyor.

Mustafa Siel, Kamer Suresi tefsiri bağlamında mucizelerin peygamberlere hangi amaçla verildiğini yorumluyor.

Ömer Bitlis, WhatsApp grubu olarak başlayıp yoğun yardım faaliyetleriyle dikkat çeken ve “İstanbul Ensarları” adıyla oluşan grubun çalışmaları hakkında dergi okuyucusunu bilgilendiriyor.

Kültür-sanat ve edebiyat sayfalarında Murat Aydoğdu, Halil İncekara ve Ali Değirmenci’nin denemeleri; Bünyamin Doğruer ve Gülnur Aşcı Yetkin’in de şiirleri dergideki yerini alıyor.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi-agustos-2015-sayi-293.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum