1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi “Muhacirleri Savunalım” Çağrısıyla Çıktı
Haksöz Dergisi “Muhacirleri Savunalım” Çağrısıyla Çıktı

Haksöz Dergisi “Muhacirleri Savunalım” Çağrısıyla Çıktı

Haksöz dergisinin Haziran-Temmuz 2019 tarihli 339-340. Sayısı çıktı. Manşette muhacirleri savunma çağrısında bulunan dergide ağırlıkla İstanbul belediye seçim sonuçları ve Mursi’nin şehadeti işleniyor.

03 Temmuz 2019 Çarşamba 19:06A+A-

Kur’an’ın aydınlığına doğru aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisi, bu ay iki sayı bir arada 104 sayfa olarak çıktı. Haziran-Temmuz 2019 tarihli 339-340. Sayıda AK Parti’nin İstanbul’u kaybetmesi çeşitli açılardan analiz edilirken, Mursi’nin şehadetine özel bir yer ayrılmış.

Gündem’de Suriyeli mültecilere yönelik saldırı ve kışkırtmalara karşı vicdan ve kardeşlik çağrısında bulunuluyor. Mülteciler hakkındaki yalan ve provokasyonlara karşı uyanık olmak gerektiği bildirilerek Müslümanların, kardeşlerinin hukukunu korumada daha sorumlu hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekiliyor.

Yenilenen İBB seçimlerinin sonuçları Rıdvan Kaya, Hamza Türkmen, Bahadır Kurbanoğlu ve Musa Üzer tarafından ayrı ayrı ve detaylı olarak analiz ediliyor. Mağlubiyeti hezimete dönüştürmede hassaten AK Parti’nin rolüne dikkat çekilen değerlendirmelerde Reis kültürü, istişare zafiyeti, yolsuzluklar ve nepotizm, milliyetçi temayül, kibir ve eleştirilerin dinlenmemesinin İstanbul’un kaybedilmesine mal olduğu ifade ediliyor. CHP’nin Erdoğanlaştırılması karşısında AK Parti’nin CHP’leşme siyaseti izlemesindeki ironiye de dikkat çekilerek İslami camiaların tutumuyla ilgili yorumlara yer veriliyor ve bundan sonra AK Parti’nin değişim ihtimali tartışılıyor.

Mursi’nin şehadetine de özel yer ayrılan dergide Ali Değirmenci biyografik-edebi bir çalışmayla Muhammed Mursi’yi yazarken, Rıdvan Kaya, onu şartlı kulluk değil, pazarlıksız bir imanın yansıması olarak anıyor. Dr. Amiro Ebu el-Fetuh, Mursi’nin “ölümüyle” ilgili şüpheleri sıraladıktan sonra şehadetinin anlamı üzerinde duruyor ve mirasına dikkat çekiyor. Yanı sıra Ali Emre ve Bünyamin Doğruer’in Mursi için kaleme aldıkları şiirler de dergideki yerini alıyor.

Tercüme yazılarda David Hearst, Trump’ın İhvan aleyhindeki tweetlerinin ve Müslüman Kardeşlerin yasaklanmasının ne anlama geldiğini analiz ederken; Haid Haid, İdlib’de yaşanmakta bombardımana dikkat çekerek böyle devam etmesi durumunda Suriyelilerin sınırlara akın etmekten başka yollarının kalmayacağını ifade ediyor. Iyad al-Dulaimi, Katar’ın izlediği siyaseti tahlil ederken; Meryem Barguti, Siyonist İsrail’de yapılan Eurovision’a yönelik farklı açılardan bir okuma sunuyor.

Dergide Ali Bulaç ile tarihselcilik ve Kur’an’ı anlama yöntemleri üzerine yapılmış uzunca bir röportajı da okuyabilirsiniz.

Murat Kayacan, “Tarih Boyunca İslami Metodoloji Sorunu” kitabından hareketle Fazlur Rahman’ın bazı yaklaşımlarını değerlendiriyor.

Cahit Çekmen, küresel tarım politikalarına dikkat çektiği uzunca analizinde tarımın önemini vurguladıktan sonra küresel biyopolitik oyunlara dikkat çekiyor. Geleneksel organik tarımın nasıl ve neden bitirildiğini tahlil eden Çekmen, GDO’yu ise biyolojik savaşın silahı olarak niteliyor.

Fevzi Zülaloğlu’nun “Ayet Ayet” adlı bir şiirinin yayınlandığı dergide Alaaddin Yurderi’nin, Abdullah Draz’ın “Kur’an Ahlakı” kitabını temel alan makalesini ve Erkam Kuşçu’nun Adem Özköse’nin “Esir” adlı son kitabına ilişkin değerlendirmesini okuyabilirsiniz.

Derginin arka kapağı ise Mursi’ye ayrılmış.

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz339-340b.jpg

HAKSÖZ İRTİBAT:

0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

2 Yorum