1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hainlik Retoriği ve Şeyh Said
Hainlik Retoriği ve Şeyh Said

Hainlik Retoriği ve Şeyh Said

Şeyh Said’in şehit edilişinin yıldönümünde yaşananlar Türkiye’de dünya görüşü fark etmeksizin tutarlı söylem üretme problemini bir kez daha ortaya çıkarttı.

30 Haziran 2020 Salı 08:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Tüm hayatını İslam’ın izzetine adamış olan Şeyh Said’i müfsid ideolojisine vasıta kılmaya çalışan HDP’yle, HDP’nin çarpık tarih anlayışına cevap vermeye çalışan ulusalcıların ağız dalaşına şahit olmak, Türkiye’de ilim ve ahlak merkezli tartışma yapmanın imkansızlığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Cinsi sapkınlığın propagandasını yapan, her türlü iğrençliği, katliamları meşrulaştırmaya çalışan HDP’nin Twitter’da yaptığı Şeyh Said paylaşımı Marksist-Leninist çizginin tutarsız görünme telaşı dahi taşımadan ideolojik araçsallaştırma mantığını gösteriyor. Ölümü Allah ve İslam için olan Şehid, her türlü ifsad odağı ile mücadele ederek Rabbine döndü. Onun mücadelesinin anısını anmanız bile utanmazlığınızın göstergesidir.

erk1.jpg

Bu noktada Aytekin Yılmaz’ın Kürt solunun ideolojik olarak durduğu yeri göstermesi açısından Abdullah Öcalan’dan alıntılayarak yaptığı paylaşım birçok şeyi gözler önüne seriyor. Yılmaz yaptığı bu paylaşımla tarihe de hakkını vermiş oluyor aslında. Bu ahlaki tutumu takdiri hak ediyor: erk2.jpg

Ulusalcı kanatta ise karşımıza, FETÖ’nün asılsız iddialarla mağdur edip kahraman yaparak başımıza bela ettiği isimler arasında yer alan Nedim Şener çıkıyor. Yapılan bir paylaşımdaki iddiaya göre Seyit Rıza ve Şeyh Said, Birinci Dünya Savaşı'nda işgalci Rus generalden madalya alıp Rus askerini selamlarken videoya alınmışlar. 30 saniyelik videoda tam olarak ne olduğu bile anlaşılmıyor. Önce elinde Türkiye bayrağı ile yürüyen bir kalabalık ardından uzun sakallı adamlarla tokalaşan bir takım askeri kıyafetli insanlar görüyoruz. Sonra Doğu vilayetlerinin meşhur denizlerinden(!) birisinin manzarası eşliğinde kayıt sona eriyor. Hangisi Seyid Rıza, Şeyh Said nerede gibi sorular sormaya ihtiyaç duymayan acar muhabirimiz Nedim Şener bu paylaşımı büyük harflerle yazdığı şu yorumla rt etmiş: HAİNİ AFFETME, HAİNE MERHAMET VATANA İHANETTİR

Paylaşımın altına yapılan yorumlarla bile içerikteki çelişkiler ortaya çıkartılmış. Paylaşımı yapan kişi dahi boşlukları doldurmak için hızlıca tevil işine girişmiş. Zaten bu yazı yazıldıktan sonraki bir zaman diliminde Nedim Şener de paylaşımını kaldırmış. Ancak Şener illa Ruslarla işbirliği yapmış birilerini arıyorsa Taksim’deki anıt heykele bakabilir. Hainlik ithamı, devletçi ulusalcı çizginin çok sık kullandığı içi boş bir itham. Ancak Şeyh Said’in dünya görüşüne ve değerlerine asla ihanet etmeyip bunun bedelini canıyla ödediğini göz önüne aldığımızda bu ithamın anlamsızlığı daha fazla ortaya çıkıyor. Geriye ise Nedim Şener’in şovenist, hamaset dolu söylemleri kalıyor. Bu abartılı söylemler ve tavır alışlarla izhar edilmeye çalışılan şey nedir acaba? Akıllara Samuel Johnson’un şu sözü geliyor: Vatanseverlik alçakların son sığınağıdır!

Paylaşım hakkında Bahadır Kurbanoğlu’nun yaptığı değerlendirme:

erk4.jpg

erk5.jpg

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum