1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. “Hainlerin Temizlenmesi İçin Fırsat Oldu”
“Hainlerin Temizlenmesi İçin Fırsat Oldu”

“Hainlerin Temizlenmesi İçin Fırsat Oldu”

Darbe kalkışmasına direndiği sırada katledilen Mustafa Direkli'nin babası Nihat Direkli, “Allah hainlerin aramızdan temizlenmesine fırsat vermiş oldu. İnşallah daha iyi olacak.” dedi.

01 Eylül 2016 Perşembe 18:39A+A-

Mustafa Direkli (20), memleketi Şanlıurfa'dan üniversite eğitimi için gittiği İstanbul'da, 15-16 Temmuz’daki darbe kalkışmasına direndiği sırada darbeciler tarafından katledildi.

Baba Nihat Direkli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalkışmanın yaşandığı gece ilk saatlerde Mustafa'nın hemen dışarı çıkıp tepki göstermek istediğini söyledi.

“Yarın Her Şey İçin Çok Geç Kalmış Olmaz mıyız?”

Direkli, “Haberlerde bu olayı duyunca dışarı çıkmak istedi. 3-5 defa telefonda görüştük, hattâ tartıştık. Daha sonra çıkmak için sürekli mesaj yazmaya başladı. Bana ‘Baba Cumhurbaşkanı çağırdıktan sonra sokağa inmem gerektiğini düşünüyorum.’ dedi. Ben de dizginlemeye çalıştım. ‘Yarın her şey için çok geç kalmış olmaz mıyız?’ dedi. İnmesiyle olayın olması arası zâten 10 dakika sürmüş, daha sonra kendisine ulaşamadım.” diye konuştu.

“Tek Kurşunla Orada Şehit Olmuş”

Mustafa'nın 5 arkadaşıyla yola çıktığını ancak silâh sesleri çoğalınca 2 arkadaşının geri döndüğünü ifade eden Direkli, şunları anlattı:

“Silah sesleri geliyor, orası tehlikeli, deseler de o ‘Şehit olmak var, ki nasip olacak mı o da belli değil, şehit olmazsak beraber evimize geri döneceğiz.’ demiş. 2 arkadaşı dönüyor, 3 kişi devam ediyorlar. Asker, polis karşı karşıya gelmiş, bir polisin şehit olduğunu görüyorlar. Mustafa ile bir vatandaş askerin yanına gidip ikna etmek istemişler, bu arada onlar tarayınca Mustafa tek kurşunla orada şehit olmuş.”.

“Demek ki Kansız Olmuyormuş”

Kalkışmanın ilk başta kötü gibi görünse de sonradan iyi şeylere vesile olduğuna inandığını dile getiren Direkli, şunları kaydetti:

“Rabbim bu 240 şehidimizi ödüllendirmiş, mertebelerini yükseltmiş oldu. Allah hainlerin aramızdan temizlenmesine fırsat vermiş oldu. İnşallah daha da iyi olacak. Yoksa bunları yapmak öyle kolay olmayacaktı. Demek ki kansız olmuyormuş. Rabbim böyle lâyık gördüğü için olması gereken oldu. Tabî ki ateş düştüğü yeri yakıyor, bütün şehitlerimiz için üzülüyoruz. Bizim bir şehidimiz var, Cumhurbaşkanı’mızın yüzlerce şehidi var. Rabbim ona kuvvet versin, yardımcısı olsun. Ülkemizin daha iyi bir yere gelmesi için önümüz açılmış oldu, inşallah her şey hayırlı olacaktır.”.

HABERE YORUM KAT