1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hadi el-Bahra: Sorunun Asıl Kaynağı Olan Esed Rejimidir
Hadi el-Bahra: Sorunun Asıl Kaynağı Olan Esed Rejimidir

Hadi el-Bahra: Sorunun Asıl Kaynağı Olan Esed Rejimidir

Bahra, "Koalisyon, Suriye'de sorunun asıl kaynağı olan Esed rejimine değinmeden sorunun sonucu olan IŞİD ile mücadele ediyor" dedi.

11 Kasım 2014 Salı 12:37A+A-

SMDK Başkanı Hadi el-Bahra, ABD'nin Suriye'de sorunun asıl nedeni olan Esed rejimine değinmeden IŞİD ile mücadele ettiğini söyleyerek, "İnsanlar koalisyonun Esed'in hava güçlerini görmezden geldiğinin farkında" dedi. 

Bahra dün İngiltere'nin başkenti Londra'da, İngiliz Guardian gazetesine verdiği demeçte, Amerika'nın Suriye'deki hava saldırılarına ilişkin eleştirilerde bulundu. 

Bahra, "Koalisyon, sorunun asıl nedeni olan Esed rejimine değinmeden, sorunun sonucu olan IŞİD ile mücadele ediyor. İnsanlar koalisyon uçaklarının IŞİD hedeflerini vurduğunu ancak misket bombaları ve füzeler kullanarak sivilleri hedef alan Esed'in hava güçlerini görmezden geldiğinin farkında" dedi. 

Esed'in Birleşmiş Milletler tarafından sunulan Halep Ateşkes Planı'nı inceleyeceğini açıkladığını anımsatan gazete, ancak SMDK Başkanı Bahra'nın "belli bölgelerde sağlanacak ateşkesin rejime fayda sağlayacağını, kapsamlı ve üzerinde anlaşılan bir siyasi çözüme ihtiyaç bulunduğunu" aktardı.

- "ÖSO yok sayılıyor" -

Suriye halkının Amerika ile Esed güçleri arasında "gizli bir gündem" bulunduğuna inandığına çünkü Esed'in tam yetkisini koruduğuna dikkati çeken Bahra, "Suriye halkını kazanmalıyız" dedi.

Bahra, ABD'nin IŞİD'in yanı sıra El Nusra'yı da hedef alan saldırılar düzenlemesinin Esed rejiminin işine yaradığını belirtti.

Bahra, "ÖSO tamamen yok sayılıyor. Koalisyon sahada herhangi bir sonuç elde edemez. Hava saldırıları aşırıcılığa karşı savaşın kazanılmasını sağlayamaz. Aşırıcılığın temel nedeni ve kaynağı olan rejimle mücadele etmelisiniz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT