1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Hacettepe'de Paralel Yapı Barınamaz"
"Hacettepe'de Paralel Yapı Barınamaz"

"Hacettepe'de Paralel Yapı Barınamaz"

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tuncer, üniversitede 'Paralel Devlet Yapılanması' iddialarını yanıtladı.

02 Kasım 2015 Pazartesi 15:42A+A-

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitede Paralel Devlet Yapılanması'nın varlığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Biz, devlete karşı herhangi bir hareketin kesinlikle terörizmle eş değer olduğu inancındayız ve bunun karşısındayız. Paralel yapıyı da terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Hacettepe'de paralel yapı barınamaz" dedi.

Tuncer, düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde bir basın organında yayımlanan "Paralel Yapı Hacettepe'de vurgun yapmış" başlıklı haberdeki iddiaları yanıtladı.

İddiaların doğru olmadığını söyleyen Tuncer, Hacettepe'nin hastane ağırlıklı hizmetten daha çok üniversite ağırlıklı bir sunum vermesini arzu ettiklerini ifade etti. Tuncer, şunları söyledi:

"Burada muayene-hastane düzeni yerleşmiş ve biz bunu kırmaya çalıştık. Akademik yapı ile ticari olarak kişinin muayenehanesinde çalışması arasında bir mesafe olmalı. Bunu destekliyorum. Bu bazı sıkıntılar yarattı. İçinde bulunduğumuz konumda bize yöneltilen suçlamaların hemen hemen yüzde yüzü tıp fakültesinden geliyor. Örneğin, bir anabilim dalında 8-10 öğretim üyemiz var ve bir ikisi hariç hepsinin muayenehanesi var. Orada hasta bakamıyorlar. Bu anabilim dalımızın yüzde 15-20 kapasiteyle çalıştığını düşünün. Biz de bu hastaneyi 270 milyon lira borcun pençesinden kurtarıp bir yere çıkarmaya çalışıyoruz."

Kapasitenin artırılabilmesi için hekimlere muayenehanelerini kapatmaları çağrısında bulunduklarını ancak bunun gerçekleşmediğini aktarar Tuncer, "Bunun üzerine buraya hekimlerin alınmasına karar verdik. Memnuniyetle söylemek isterim ki, yüzde 75'in altında verimlilikle çalışan hiçbir yer kalmadı. Üniversite dışından hekim getirildi. Bu konuda yaptıklarımız maalesef bir grup arkadaş tarafından yanlış anlaşılıyor" diye konuştu.

- "Hacettepe'de paralel yapı barınamaz"

Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili suçlamalarda bulunulduğunu ifade eden Tuncer, şöyle dedi:

"Bunlar iftira. Bu konuda, üniversitemizin değişik yerlerinde sıkıntılar olan bazı yerler vardı. Biz, devletimizle işbirliği içinde orada da gereken önlemleri aldık. Örneğin, Teknokent. Teknokent'te birkaç arkadaşımıza ilişkin bazı sıkıntıları olduğuna yönelik bilgiler geldi. Bunun üzerine iki kez yönetim kurulunu değiştirdik. Son olarak bir gazetede yer alan haberdeki kaynak, bizim bu yapıda yer aldığı için uzaklaştırdığımız bir arkadaş. Burada yer alan iddiaların hiçbiri doğru değil. Biz her türlü kontrole açığız. İsteyen her zaman gelip inceleme yapabilir. Biz, devlete karşı herhangi bir hareketin kesinlikle terörizmle eş değer olduğu inancındayız ve bunun karşısındayız. Kesinlikle buna Hacettepe Üniversitesi izin vermez. Biz devletin işleyişini engelleyecek her tür yapıyı biz terör olarak kabul ediyoruz. Paralel yapıyı da terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Hacettepe'de paralel yapı barınamaz. Devletin organlarıyla zaten haberleşiyoruz. Bize bu konuda herhangi bir öneri ve uyarı geldiğinde gereğini yaparız ve yaptık. Gazetedeki haberin kaynağı da bizim Teknokent'te barınamayan bir insanın çıkardığı konudur."

AA

HABERE YORUM KAT