1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Haber alınamayan Doğu Türkistanlılar Çin’e iade mi edildi?
Haber alınamayan Doğu Türkistanlılar Çin’e iade mi edildi?

Haber alınamayan Doğu Türkistanlılar Çin’e iade mi edildi?

Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre iki Doğu Türkistanlı’dan haber alınamıyor. Birisinin Çin’e iade edildiği öne sürülüyor!

21 Ocak 2021 Perşembe 17:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin ile imzalanan suçluların iade anlaşmasının sebep olabileceği mağduriyetler hakkında çok fazla eleştiri yapılmıştı. İstanbul’da yaşayan Doğu Türkistanlılar Çin zulmünden kaçarak geldikleri Türkiye’de şimdi de geri iade edilme korkusu yaşıyor.

Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan Doğu Türkistanlılar için Türkiye’de yaşam bundan böyle daha zor hale geleceğe benziyor. Burhan Kerim isimli kişinin “kamere görüntülerinden yola çıkılarak yapılan terör suçlaması” sebebiyle tutuklandığı ardından ise Çin’e iade edildiği öne sürüldü. Görüntülerdeki kişinin o olmadığı yönündeki karara rağmen “sınırdışı işlemleri” gerçekleştirilen Burhan Kerim’den haber alınamıyor.

esmrvkaw4acgcg4.jpgesmrwkyw4ai53sw.jpg

Bir diğer örnek ise Abdullah Metseydi isimli Doğu Türkistanlı mülteci. 18 Ocak tarihinde polis tarafından tutuklanan Metseydi’den o günden beri haber alınamıyor. Ailesinin geçimini sağlamak için atölyelerde çalışan Meyseydi’den haber alamayan yakınları ise tedirgin. Görgü şahitleri Kanarya Karakolu’nun ardından Selimpaşa İade Merkezi’ne götürüldüğünde bahsederken Abdullah Metseydi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Metseydi’nin Çin’e iade edildiği korkusunu yaşayan ailesi yetkili makamlardan açıklama bekliyor.

eskj5qgwmaat1vd.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum