1. HABERLER

  2. HABER

  3. Güneydoğu'da PKK Saldırıları Devam Ediyor!
Güneydoğu'da PKK Saldırıları Devam Ediyor!

Güneydoğu'da PKK Saldırıları Devam Ediyor!

Siirt, Mardin, Şırnak ve Tunceli'de PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcı, roketatar ve silâhlarla saldırılar düzenlendi.

10 Ağustos 2015 Pazartesi 11:38A+A-

Siirt

Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, PKK mensupları tarafından saat 22.30 sularında, Kurtalan Jandarma Asayiş Komando Bölüğü Komutanlığı Nizamiyesi’ne 50-60 metre mesafede bulunan koruluk alandan önce roketatarla, hemen ardından da uzun namlulu silâhla saldırı yapıldığı belirtildi.

Roketatar mermisinin nizamiye kulesinin dış alt kısmına isabet ederek patladığı belirtilen açıklamada, nöbetçinin anında karşılık vermesi üzerine saldırganların karanlıktan faydalanarak olay yerinden kaçtığı ifade edildi. Olayda can ve mal kaybının yaşanmadı.

Siirt-Ülkü Mahallesi’nde de Polise El Yapımı Patlayıcı ile Saldırı!

Öte yandan, Ülkü Mahallesi'nde, PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen bir grup, yola barikat kurarak trafiği engellemek istedi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin uyarılarına havaifişek, taş ve molotofkokteyli ile karşılık veren gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Bu arada grubun içinden bazı kişilerce polis zırhlı araçlarına atılan el yapımı patlayıcı infilak etti.

Olayda can kaybı veya yaralanma olmazken, gruptakiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Mardin

Nusaybin ilçesinde de, PKK yandaşları, gündüz saatlerinde İpekyolu'nda anahtarlarını gasp ettikleri 4 tırdan birine gece saatlerinde molotofkokteyli atarak yakmak istedi.

Saldırıda tırın şoförün bulunduğu kısım alev aldı. Bu sırada araç içinde bulunan sürücü ise son anda kendini dışarı atarak yanmaktan kurtuldu.

Olay yerine gelen TOMA'nın ilk müdahaleyi yaptığı yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Şırnak

Cizre ilçesi Yafes Mahallesi'nde, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri izinsiz gösteri düzenleyerek, kepçeyle Ebul-İz Sokak'ta hendek kazmak istedi.

Polisin müdahale ettiği grup, havaifişek ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. Grup daha sonra ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Tunceli

Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 17.45 sıralarında merkeze bağlı Çiçekli Jandarma Karakol Komutanlığı’na bir grup PKK mensubu tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı belirtildi.

“Güvenlik güçleri”nin saldırıya anında karşılık verdiği aktarılan açıklamada, herhangi bir zayiatın meydana gelmediği kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT