1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gültepeliler Saldırıyı Protesto İçin Yürüdü (VİDEO)
Gültepeliler Saldırıyı Protesto İçin Yürüdü (VİDEO)

Gültepeliler Saldırıyı Protesto İçin Yürüdü (VİDEO)

Kağıthane Dernekler Platformu, dün akşam 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmayı yürüyüş yaparak protesto etti.

15 Nisan 2015 Çarşamba 16:43A+A-

Kağıthane’de dün akşam 2 kişinin ölümü 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışma, Gültepe’de toplanan yüzlerce semt sakininin yaptığı toplu yürüyüşle protesto edildi.

Kağıthane Dernekler Platformu’nun organize ettiği yürüyüş için Harmantepe Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, sık sık tekbir getirip “Çeteler Kahrolsun”, “İslam’a Kalkan Eller Kırılsın”, “Gültepe Uyuma Evladına Sahip Çık”, “Susma Haykır Uyuşturucuya Hayır’ şeklinde sloganlar attı. Grup daha sonra üzerinde “Uyuşturucuya Hayır Gültepe Halkı” yazılı pankart eşliğinde yürüyüşe geçti. Bir süre yürüyüşü sürdüren grup daha sonra Talat Paşa Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı Kağıthane Dernekler Platformu üyesi Yıldırım Baydemir yaptı. Baydemir, “Yaklaşık 30-40 kişi toplanarak silahlanıp semtimiz derneklerinden birine baskın yapmışlardır. Caddenin en kalabalık saatinde kadın çoluk çocuk demeden pervasızca etrafa ateş açan bu çete tavrını daha önce de defalarca tekrarlamıştır. Görgü tanıkları ve çevredeki güvenlik kameraları bu çete üyelerinin nasıl vahşi bir ruh haline sahip olduklarını göstermektedir” dedi.

Çetelere geçit vermeyeceklerini ifade eden Baydemir, “Biz Gültepe halkı olarak ne şimdi ne de bundan sonra bu ve benzeri çetelerin mahallemizi esir almasına asla izin vermeyeceğimizi bütün halkımızın bilmesini istiyoruz. Bu uğurda her türlü meşru ve yasal haklarımızı kullanarak çocuklarımızı uyuşturucu ve kumar çetelerine kaptırmayacağımızı ilan ediyoruz” diye konuştu.

Kalabalık grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. 

İHA

HABERE YORUM KAT

3 Yorum