1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Gültekin Sincar Kardeşimiz Tahliye Oldu!
Gültekin Sincar Kardeşimiz Tahliye Oldu!

Gültekin Sincar Kardeşimiz Tahliye Oldu!

ByLock kullandığı ithamıyla 7 aydır tutuklu bulunan Özgür-Der eski Antalya İl Temsilcisi Gültekin Sincar kardeşimiz tahliye oldu!

08 Aralık 2017 Cuma 15:44A+A-

ByLock kullandığı ithamıyla 7 aydır tutuklu bulunan Özgür-Der eski Antalya İl Temsilcisi Gültekin Sincar’ın Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 30 Kasım 2017’de görülen 3. duruşmasında tahliye kararı çıkmamış, mahkeme başkanının izinli olduğu gerekçesiyle tutukluluğun devamına karar verilerek karar duruşması 27 Aralık 2017 tarihine ertelenmişti. Oysa Emniyet’in onuncu ayın 26’sında mahkemeye gönderdiği rapor Gültekin Sincar’ın masumiyetini net şekilde kanıtlamıştı. Ne var ki 7 aydır süren mağduriyet bu sefer de hakimin izne ayrıldığı gerekçesiyle devam etti ve böylece ByLock konusunda ortaya çıkan yoğun şüphelerin dikkate alınarak tahliye kararı verilebileceğine dair umutlar boşa çıkmıştı. Gültekin Sincar’ın son duruşmasında da savcı mütalaasında ceza verilmesi yönünde talebini tekrarlarken, mahkeme son savunmaların yapılması için duruşmayı 27 Aralık’a ertelemişti.

ByLock kullandığı iddiasıyla FETÖ üyeliği ile itham edilen Gültekin Sincar ve avukatları önceki duruşmalarda yaptıkları savunmada iddiaları reddederek ByLock kullanılmadığını dile getirmiş ve FETÖ’ye mensup olma iddiasını çürüten pek çok delil ortaya koymuşlardı. 30 Kasım 2017’de mahkeme başkanının izinli olduğu gerekçesiyle bir kez daha tutuklu yargılanmasına hükmedilen Gültekin Sincar, avukatlarının mahkeme heyeti ve başkanıyla gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda tahliye oldu. Görüşmeler sonucunda mahkeme tutukluluk sürecini ve az IP almasını göz önünde bulundurarak Gültekin Sincar’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

 

HABERE YORUM KAT

20 Yorum