1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gülen'in Malikânesinde Ziyaretçi Trafiği Azaldı
Gülen'in Malikânesinde Ziyaretçi Trafiği Azaldı

Gülen'in Malikânesinde Ziyaretçi Trafiği Azaldı

ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikânesinin girişinde, silahlı ve üniformalı Amerikalı güvenlik görevlisi bulunuyor.

03 Temmuz 2015 Cuma 12:13A+A-

Fethullah Gülen'in ABD'deki malikânesini ziyaret edenlerin sayısı son dönemde bir hayli azalırken, güvenlik tedbirlerinin artırılması dikkati çekiyor.

Ziyaretçilerin Ayağı Kesildi, Malikânede Sükûnet Hâkim

Pensilvanya'nın Saylorsburg kasabasında, Pocono Dağı eteklerinde bulunan Gülen'in malikânesine giden AA ekibi, bir dönem Türkiye'den ve ABD'den ziyaretçi akınına uğrayan malikânede sükûnetin hâkim olduğunu, giriş kapısının kontrol noktasından önce, silahlı ve üniformalı Amerikalı güvenlik görevlisinin bulunduğunu gözlemledi.

Malikânedeki görevliler, 1999'dan bu yana ABD'de yaşayan Gülen'in sağlık durumuyla ilgili sosyal medyada ve bazı yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin AA muhabirinin tüm sorularını cevapsız bırakırken, bu konuda açıklama yapma yetkisine sahip olmadıklarını belirttiler.

Malikâne “İbadethane” Olarak Görülüyor

Saylorsburg kasabasında yaşayan bazı Amerikalıların, malikânenin “dinî bir kült" merkezi olduğuna dair ifadelerine karşın, kapıdaki Amerikalı güvenlik görevlisi AA'nın sorusuna karşılık, kendisinin bir "ibadethane"yi koruduğunu ifade etti.

Toplam 110 bin metrekarelik alana sahip malikânenin dışarıdan görüntülenmesini, sıkı güvenlik tedbirlerinin yanı sıra etrafındaki ağaçların kapatması da engelliyor.

81 İlde ve Sınır Kapılarında Hakkında Arama-Yakalama Emri Var

Fethullah Gülen hakkında İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin "Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askerî casusluk amacıyla temim etme" suçlarından 81 ilde ve sınır kapılarında arama-yakalama emri bulunuyor.

HABERE YORUM KAT