1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gülen'den Hayrettin Karaman'ı 'Konuşturmayın' Talimatı
Gülen'den Hayrettin Karaman'ı 'Konuşturmayın' Talimatı

Gülen'den Hayrettin Karaman'ı 'Konuşturmayın' Talimatı

Cemaatin yayın organları tarafından karalanmak istenen Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ın konuşturulmaması için Fethullah Gülen'in talimat verdiği ortaya çıktı.

19 Şubat 2014 Çarşamba 14:13A+A-

Sosyal medyada yayınlanan telefon görüşmelerinde, Fethullah Gülen'in Türkiye'nin önde gelen din adamlarından ve yazarımızın Hayrettin Karaman'ın konuşturulmaması için talimat verdiği yer alıyor.

Fitnenin bitmesini isteyen Karaman'ın konuşturulmamasını istedi

Şefkat Tepe'de bir çok gazetecinin belirgin sıfat ve isim oyunlarıyla hedef gösterildiği "Karanlık Kurul" sahnesindeki bütün diyaloglar Gülen'e okunup onayı alınıyor.

10 Kasım 2013 tarihli olduğu iddia edilen telefon kaydında, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın düzenlediği ve Hayrettin Karaman'ın katıldığı 'Mabeyn' toplantılarının geleceği hakkında konuşmalar geçiyor.

Karaman Hoca'nın AK Parti ile Cemaat arasındaki fitneyi bitirmek için Ekrem Dumanlı ile Mustafa Karaalioğlu'nu konuşturmak istemesine Gülen karşı çıkıyor. Görüşmede, Karaman'ın toplantılarda ters bir şey söyleyip söylemediğini soran Fethullah Gülen, Prof. Dr. Karaman'ın toplantılara katılmaması talimatını veriyor.

Cemaat medyası linç etmek istedi

Cemaat medyası 17 Aralık sürecinden sonra gazete ve televizyonlarının yanı sıra sosyal medyada da Hayrettin Karaman'ı yıpratıcı yayınlar yapıp, hakkında iftiralar ortaya atmıştı.

Gazetecileri hedef gösteren Karanlık Kurul'daki diyalogların onayı Gülen'den

STV'de yayınlanan ve geçtiğimiz günlerde Peygamber Efendimizin canlandırılmasıyla büyük tepki çeken Şefkat Tepe dizisindeki diyalogların, dizi ekrana gelmeden önce Gülen'e okunması dikkat çekiyor. Şefkat Tepe'de bir çok gazetecinin belirgin sıfat ve isim oyunlarıyla hedef gösterildiği "Karanlık Kurul" sahnesindeki bütün diyaloglar Gülen'e okunup onayı alınıyor. Karanlık Kurul'da, yazarımız Cem Küçük, Sabah yazarları Sevilay Yükselir, Rasim Ozan Kütahyalı ve Başbakan Erdoğan Başdanışmanlarından Yiğit Bulut açıkça hedef gösterilmişti.

Gülen'in Taşgetiren çabası

Fethullah Gülen'e telefonda gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren'in Cemaatin radyosu Burç FM'de yaptığı programlardan birini sonlandırmak istediği de iletiliyor. Gülen ise Ahmet Taşgetiren'in bütünüyle programı bırakması halinde kendilerinden uzaklaşacağını belirterek Taşgetiren'in günlük programlarına devam etmesinin sağlanmasını istiyor. Ahmet Taşgetiren, 17 Aralık operasyonundan sonra Cemaatin gazetesi Bugün'deki yazılarına son verdi.. Taşgetiren, ayrıca yine Gülen Cemaatinin yayın organları olan Aksiyon Dergisi ile Burç FM'den de ayrıldı.


YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT