1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Gülen Örgütüne Mensup 297 Hâkim ve Savcı Firarda
Gülen Örgütüne Mensup 297 Hâkim ve Savcı Firarda

Gülen Örgütüne Mensup 297 Hâkim ve Savcı Firarda

Gülen örgütüne mensup olduğu tespit edilen 297 hâkim ve savcının arandığı bildirildi.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 18:07A+A-

Gülen örgütüne mensup olduğu belirlenen aralarında yüksek mahkeme üyelerinin de bulunduğu 297 hâkim ve savcının arandığı öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, darbe kalkışmasının ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında örgüt üyesi oldukları belirlenen aralarında Yargıtay ve Danıştay gibi yüksek mahkeme üyelerinin de yer aldığı 297 hâkim ve savcının arandığı bildirildi.

Yakalanmaları için çalışmaları süren firarilerden 257'sinin adlî ve idarî yargıda görev yapan hâkim ve savcı, 32'sinin Yargıtay, 8'nin ise Danıştay üyesi olduğu belirtildi.

Öz, Kara ve Seçen de Aranıyor

Bunların haricinde daha önceden yurt dışına kaçtıkları belirlenen ve HSYK kararnamesiyle meslekten atılan, 17-25 Aralık darbe girişiminin savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara da aranıyor. Öz ve Kara'nın, haklarındaki tutuklama amaçlı yakalama kararının çıkarılmasından önce yurt dışına kaçtıkları belirlenmişti.

HSYK 2. Dairesi’nce, İstanbul'daki Askerî Casusluk Davası'nda sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymayan eski İstanbul Başsavcıvekili Fikret Seçen'in “resmî belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından 24 Kasım'da geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 26 Kasım'da yurt dışına çıkış yasağı konulması talep edilmiş, aynı gün talebi değerlendiren Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Çorum Savcısı olarak görev yapan Seçen'e yurt dışına çıkış yasağı getirmişti. Seçen'in aynı gün 20 gün rapor aldığı ve Atatürk Havalimanı’ndan Hollanda'nın Amsterdam şehrine gittiği tespit edilmişti.

Ayrıca Ergenekon, Odatv gibi birçok davanın savcısı olan ve HSYK tarafından açığa alınan Cihan Kansız da Belçika’ya kaçmıştı.

HABERE YORUM KAT