1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Grandi: 'Gazze Ablukasını Kaldırın!'
Grandi: 'Gazze Ablukasını Kaldırın!'

Grandi: 'Gazze Ablukasını Kaldırın!'

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu Genel Komiseri Filippo Grandı, İsrail’i Gazze’ye uyguladığı ablukayı derhal kaldırması çağrısı yaptı.

26 Mart 2014 Çarşamba 13:06A+A-

Grandi, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’nun (UNRWA)  Gazze'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında İsrail’den ‘kanunsuz’ ablukaya son vermesini, Mısır’dan ise Refah Sınır Kapısı’nı açmasını istedi.

Grandi, "Mısır'ın kendi halkının güvenliğini koruma kararına saygı duyuyorum. Ancak Gazze'ye karşı işlenen şiddet eylemlerinin tümünü de kınıyorum. Dünya unutmamalıdır ki, Filistinlilerin de komşularının olduğu gibi güvenlik ve yaşam hakkı bulunuyor" dedi.

Gazze ablukasının tarihteki en ünlü ablukaları bile geride bıraktığını ifade eden Grandi, "İsrail bu hukuksuz ablukaya derhal son vermeli" dedi.

Gazze ablukasından birinci derecede İsrail’in sorumlu olduğunu ifade eden Grandi, mevcut durumdan Mısır, Ramallah hükümetlerinin de bir parça sorumlu olduğunu bildirdi.

Bütün sıkıntılara rağmen UNRWA olarak Filistinlilere yardımlarını sürdüreceklerini ifade eden Grandi, gelecek hafta sonunda sekiz seneyi aşkın süredir yürüttüğü UNRWA Genel Komiserliği görevinden ayrılacağını duyurdu.

(AA)

HABERE YORUM KAT