1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Göstermelik Suriye seçimleri sadece Türkiye solunun içler acısı halini gösteriyor!
Göstermelik Suriye seçimleri sadece Türkiye solunun içler acısı halini gösteriyor!

Göstermelik Suriye seçimleri sadece Türkiye solunun içler acısı halini gösteriyor!

Esed rejiminin seçim tiyatrosunu Türkiye solu tarafından heyecanla takip ediliyor!

27 Mayıs 2021 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye Savaşı bütün dünya için turnusol kâğıdı işlevi gördü. Müslümanların İran'a şartlanmış mezhepçi tiplerden ayrışmalarına vesile olan Suriye hadisesi Müslümanların dışında kalan kesimler içinde önemli kırılmalara işaret ediyor.

Vicdandan nasibi almış seküler insanlar Suriye halkının meşru ayaklanmasını desteklerken vicdanını yutkunan şeref yoksunu reziller açıktan veya üstü örtülü bir şekilde Suriye kıyamına çamur atmaya çalıştılar.

Esed rejiminin bütün dünyanın izlediği seçim komedisine Türkiye solunun yaklaşımı bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Rejime karşı meşru taleplerle ayaklanan halkın içerisinde en örgütlü siyasal grupları İslamcıların oluşturması Türkiye solunun Esed'in katliamlarına göz yummasına sebep oldu. Münferit isimler ayrı tutulursa solun bu konuda yekpare bir tavır belirlediği rahatlıkla söylenebilir.

Bu noktada Birgün'ün Suriye seçimleri hakkında Şam'dan geçtiği haber Türkiye solunun ibretlik konumunu gösteriyor.

Şam'ın Duma banliyösü rejimin kimyasal katliamlar gerçekleştirdiği yerlerden birisiydi. Sanki bununla dalga geçmek istercesine 'oyunu' Duma'da kullanan Beşar Esed, Birgün'ün haberinden anladığımız kadarıyla artık Suriye halkı tarafından çok seviliyormuş! “Sokaklarda, çarşı pazarda konuştuğumuz Suriyeliler, radikal İslamcılarla yaşanan çatışmalardan galip gelen Esad’a eskisine nazaran daha sıcak yaklaşıyor.” İslamcılar gelecek korkusu Birgün’ün bir katili desteklemesi sağlıyor anlayacağınız!

Deniz Büstani’ye ait olan “Suriye’de halk sandık başında” haberi Suriye’de hala bir halk kaldığı zannıyla hareket ediyor! Esed’in katliamları sebebiyle ülkeyi terk olan Suriyelilerle görüşme zahmetinde bulunmayan Büstani, Esed ile birlikte aday olan kimselerin sanki gerçekten bir şansı varmış gibi seçim vaatlerinden vs. bahsediyor. Esed’in seçim komedisi Türkiye solu tarafından da utanmadan devam ettiriliyor netice olarak!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum