1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Gece Kulübü Saldırısı 50 Kişinin Ölümüyle Sonuçlandı
Gece Kulübü Saldırısı 50 Kişinin Ölümüyle Sonuçlandı

Gece Kulübü Saldırısı 50 Kişinin Ölümüyle Sonuçlandı

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinin Belediye Başkanı Buddy Dyer, Pulse Club adlı gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişinin öldüğünü bildirdi.

12 Haziran 2016 Pazar 18:38A+A-

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinin Belediye Başkanı Buddy Dyer, Pulse Club adlı gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişinin öldüğünü bildirdi.

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinin Belediye Başkanı Buddy Dyer, Pulse Club adlı gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişinin öldüğünü bildirdi. 

Orlando Emniyet Müdürü John Mina, düzenlediği basın toplantısında, olayın, şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde saat 02:02'de (TSİ 09:02) silahlı bir saldırganın gerçekleştirdiği rehin alma eylemiyle başladığını ve 05:00 civarında SWAT (Özel Silahlar ve Taktikler Birimi) timinin operasyon başlatmasının ardından silahlı saldırgan dahil yaklaşık 20 kişinin öldüğünü, yaralanan 42 kişinin hastanede tedavi altına alındığını bildirmişti.

Orlando'da bir gün önce gerçekleştirilen silahlı saldırıda da 22 yaşındaki şarkıcı Christina Grimmie hayatını kaybetmişti.

Dyer, emniyet yetkililerinin başlangıçta 20 olarak açıkladığı ölü sayısının incelemelerin ardından saldırgan dahil 50 kişiye ulaştığını belirterek, “Olayda 53 kişi de hastaneye kaldırıldı.” dedi.

"Bu bizim kesinlikle ülke içi terör eylemi olarak sınıflandırdığımız bir olay"

Özel Silahlar ve Taktikler Birimi’nin (SWAT) başlattığı operasyonda saldırganın olay yerinde etkisiz hale getirildiğini bildiren Dyer, saldırganın, Fort Pierce kentinden 29 yaşındaki Ömer Metin olduğunu kaydetti.

Yetkililer, Afganistan uyruklu Metin’in ABD vatandaşı olduğunu düşündüklerini bildirdi. 

Orlando Emniyet Müdürü John Mina da görünüşe göre “iyi organize olunan saldırıya iyi hazırlanıldığını” söyledi. Metin’in olayda saldırı tipi silahla tabanca kullandığına dikkati çeken Mina, ABD Federal Araştırma Bürosunun (FBI) soruşturma başlattığını ifade etti.

Polis şeflerinden Jerry Demings ise “Bu bizim kesinlikle ülke içi terör eylemi olarak sınıflandırdığımız bir olay.” değerlendirmesinde bulundu.

Emniyet Müdürü Mina, olayın, şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde saat 02.02'de (TSİ 09.02) silahlı bir saldırganın gerçekleştirdiği rehin alma eylemiyle başladığını ve 05.00 civarında SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Pulse Club adlı eşcinsellerin gittiği gece kulübünde saldırı düzenleyen 29 yaşındaki Ömer Metin, olaydan önce 911’i arayarak IŞİD’e bağlılığını dile getirdi.

ABD yönetimi henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmazken, NBC News haber kanalının yerel güvenlik güçlerinden aldığı bilgiye göre, Metin'in IŞİD'e bağlılığının yanı sıra Boston Maratonu’nun failleri Çeçen kardeşlerden de bahsetti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum