1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'ye Gönderilen Gıda Yardımları Dağıtıldı
Gazze'ye Gönderilen Gıda Yardımları Dağıtıldı

Gazze'ye Gönderilen Gıda Yardımları Dağıtıldı

Türkiye'den “Lady Leyla” isimli gemiyle Gazze'ye gönderilen gıda malzemelerinin tamamının ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı bildirildi.

02 Eylül 2016 Cuma 08:39A+A-

AA’da yer alan habere göre, Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Vekili Yusuf İbrahim, Türkiye'den “Lady Leyla” isimli gemiyle gönderilen ve Gazze'ye ulaşan 11 ton insanî yardım kapsamındaki gıda malzemelerinin, 76 bin ihtiyaç sahibi Filistinli aileye dağıtımının tamamlandığını ifade etti.

İbrahim ayrıca, yardım organizasyonu çerçevesinde Gazze'ye gönderilen kıyafet ve oyuncakların da gelecek hafta 87 bin çocuğa ulaştırılacağını söyledi.

Yeni Bir Yardım Gemisi Daha

Türkiye’nin, yakın zamanda Gazze'ye gönderilecek yeni bir yardım gemisinin çalışmalarına ilişkin kendilerini bilgilendirdiğine işaret eden İbrahim, söz konusu yeni yardım paketlerinin ilaç ve gıdanın yanı sıra çocuklar için okul malzemesi ve oyuncaktan oluşacağını aktardı.

“Sıkıntıları Hafifletti”

İbrahim, Türkiye'den bölgeye ulaşan yardımların, Gazze'deki ihtiyaç sahibi aileler tarafından sevinçle karşılandığını ve ailelerin sıkıntılarını hafiflettiğini ifade etti.

“İyilik Gemisi Gazze Yolunda” sloganıyla Mersin Limanı'ndan hareket eden “Lady Leyla” isimli gemi, 3 Temmuz'da Aşdod Limanı'na demir atmıştı. Gemide pirinç, şeker ve un gibi temel gıda maddelerinin yanında giysi, ayakkabı ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan yaklaşık 11 bin ton yardım malzemesi bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum