1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazzeli Çocuklara Bayramlık Kıyafet Dağıtıldı
Gazzeli Çocuklara Bayramlık Kıyafet Dağıtıldı

Gazzeli Çocuklara Bayramlık Kıyafet Dağıtıldı

Gazzeli çocuklara bayramlık kıyafet ve ayakkabı dağıtıldığı öğrenildi.

04 Eylül 2016 Pazar 18:04A+A-

AA’da yer alan habere göre, Türk Kızılayı, “Lady Leyla” isimli gemiyle Filistin'e çocuklar için bayramlık kıyafet ve ayakkabılar göndererek, Gazze'de ailelere dağıttı.

Türk Kızılayı Gazze Şube Müdürü Sinan Derindere, yardımların Gazzeli ihtiyaç sahibi çocukların çektiği sıkıntıları biraz olsun hafifletmek amacıyla yapıldığını belirtti.

Türk Kızılayı’nın, Türkiye'den Gazze'ye yollanan yardımların giriş işlemlerini kolaylaştırdığını ifade eden Derindere, ileriki dönemde Gazze'ye yardımlara devam edileceğini, gönderilen yardımları taşıyan yeni gemiyi beklediklerini dile getirdi.

gazze_bayramlik.png

87 Bin Çocuk Giyinecek

Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Vekili Yusuf İbrahim de hediyelerin dağıtımı sırasında yaptığı açıklamada, 87 bin çocuğa bayramlık ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldığını belirtti.

“İyilik Gemisi Gazze Yolunda” sloganıyla Mersin Limanı'ndan hareket eden “Lady Leyla” isimli gemi, 3 Temmuz'da Aşdod Limanı'na demir atmıştı. Gemide pirinç, şeker ve un gibi temel gıda maddelerinin yanında giysi, ayakkabı ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan yaklaşık 11 bin ton yardım malzemesi bulunuyordu.

Temmuz ve ağustos aylarında ihtiyaç sahibi 76 bin aileye yapılan gıda yardımlarının dağıtılması geçen perşembe tamamlanmıştı.

HABERE YORUM KAT