1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Son Kurban Küçük Ahmed
Gazze'de Son Kurban Küçük Ahmed

Gazze'de Son Kurban Küçük Ahmed

Gazze'nin dış dünyaya açılan penceresi olan Refah Sınır Kapısı'nın Mısır makamları tarafından kapatılması, özellikle hastaları tehdit ediyor.

17 Mart 2014 Pazartesi 12:19A+A-

Kalp genişlemesi hastası olan 3.5 aylık küçük Ahmed, Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olmasının ne ilk ne de son kurbanı oldu. Oksijen tüpüyle hayata tutunan ve doktorların kalp ameliyatı olması gerektiğini söylediği küçük Ahmed, kapının açılmasını beklerken hayatını kaybetti.

Sınır kapılarının siyasi sebeplerden ötürü kapatılarak hastaların ölüme terkedilmemesini isteyen Ahmed'in annesi İslam, başka annelerin de evlat acısı çekmemesini istediğini ifade etti.

AA muhabirine konuşan İslam, "Ahmed oksijen tüpüyle nefes alıyordu. Kalbindeki genişleme karaciğeri ve diğer organlarının da genişlemesine neden oldu. Kalp nakli olması gerekiyordu. Bunun için gerekli tüm işlemleri yapmış ve evrakları hazırlamıştık ancak sınır kapısı açılıncaya dek oğlumuzu kaybettik" dedi.

İslam, oğlunun doğduğu andan itibaren hastane hastane dolaştıklarını dile getirerek, "Dışarı çıkmamıza izin verilmesi için pek çok girişimde bulunduk ancak sonuç alamadık" diye konuştu. Evladının öldüğü son ana kadar umudunu kaybetmediğini belirten İslam, halen Ahmed'in eşyalarıyla avunduğunu dile getirdi.

Ahmed'in babası Ammar Ebu Nahl ise oğlunun tedavi olmadığı için öldüğünü belirterek, "Gazze'de kalp ameliyatı yapılamıyor. Yurt dışına çıkamayınca oğlumu kaybedeceğimi anladım ama yine yokluğu beni çok üzüyor" ifadelerini kullandı.

Mısır makamlarına çağrıda bulunan Ebu Nahl, "Biz evlat acısını yaşadık, hiç bir anne ve babanın bu acıyı yaşamasını istemiyoruz. Mısır'dan Refah Sınır Kapısı'nı insani durumlarda açmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

3 Temmuz’daki askeri darbenin ardından Gazze'nin "can damarı" olarak nitelendirilen sınırdaki tünelleri yıkan Mısır yönetimi, Refah Sınır Kapısı'nı da istisnai durumlarda geçişlere açıyor. 

HABERE YORUM KAT