1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Şehit Sayısı 1.458'e Yükseldi
Gazze'de Şehit Sayısı 1.458'e Yükseldi

Gazze'de Şehit Sayısı 1.458'e Yükseldi

Siyonist İsrail'in, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk 14 kişi şehit oldu, 25 kişi yaralandı. Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana şehit olanların sayısı 1.458'e yükseldi.

01 Ağustos 2014 Cuma 08:20A+A-

Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, "Siyonist İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde El-Fera ailesine ait bir evi hedef aldığı saldırısında aynı aileden 4'ü çocuk 8 kişi şehit oldu, 10 kişi yaralandı" dedi.

Kudra, Han Yunus'ta Filistinli bir grubu hedef alan bir diğer saldırıda ise 6 kişi şehit olurken, 15 kişinin yaralandığını kaydetti.

Siyonist İsrail'in Gazze'de katliam yaptığı ailelerin sayısının 72'ye çıktığına dikkati çeken Kudra, son saldırılarla toplam şehit sayısının bin 458'e yükseldiğini, 8 bin 375 kişinin yaralandığını belirtti.

Sağlık Ekipleri de Siyonist İsrail'in Hedefinde

Siyonist İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de 7 Temmuz'dan bu yana 15 sağlık personeli ve 7 sivil savunma çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, "Gazze'ye düzenlenen saldırılarda Sağlık Bakanlığı personeli 15 kişi şehit oldu, 16 kişi yaralandı. Sivil savunma ve kurtarma ekiplerinden ise 7 kişi görevi sırasında şehit oldu, 21'i yaralandı" dedi.

Operasyonlar ve Acil Durum Departmanı Müdür Yardımcısı Albay Muhammed el-Attar da Siyonist İsrail'i, sivil savunma ekipleri ve sağlık personelini görevi başındayken kasten hedef almakla suçladı.

Attar, Siyonist İsrail saldırılarında Han Yunus kentinin Absan ve el-Karara beldelerinde Sivil Savunma Birimi'ne ait 2 merkezin ve sınır bölgelerinde sivil savunma araçlarının hedef alındığını söyledi.

Siyonist İsrail ordusunun birçok kez Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde de enkaz kaldırma çalışmaları sırasında sivil savunma personelini hedef aldığına dikkati çeken Attar, "insani" bir görev yaptıklarını ve saldırılara rağmen imkan nispetinde ilk yardım ve kurtarma hizmetlerini devam ettireceklerini bildirdi.

Attar, "Savaş ve barış zamanlarında insani görev yapan bu ekipler, uluslararası hukuka göre koruma altındadır. İsrail ordusunun bunları hedef alması, uluslararası kanunlara aykırıdır ve savaş suçudur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT