1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gaziantep’te Mavi Marmara Duyarlılığı
Gaziantep’te Mavi Marmara Duyarlılığı

Gaziantep’te Mavi Marmara Duyarlılığı

İHH Vakfı Gaziantep Şube Başkanlığı tarafından 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askerleri tarafından baskına uğrayan Gazze’ye Özgürlük Filosu ile ilgili devam etmekte olan davanın yarın ki duruşmasına destek vermek amacıyla bir basın açıklaması yapıldı.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:08A+A-

İnsani Yardım Vakfı Gaziantep Şube Başkanlığı tarafından 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askerleri tarafından baskına uğrayan Gazze’ye Özgürlük Filosu ile ilgili devam etmekte olan davanın yarın ki duruşmasına destek vermek amacıyla bir basın açıklaması yapıldı.

Gaziantep Şehitler Abidesi önünde yapılan açıklamada İHH Gaziantep Şube başkanı Mehmet Emin Arslan: ‘Yarın görülecek olan davanın İnsanlık adına tarihi bir önem arzettiğini ve herkesin bu zulme karşı mazlumların yanında yer alarak destek vermesi gerektiğini’ ifade etti.

Mehmet Ali Aslan konuşmasında “Gemilere yapılan saldırılarda 9 yardım gönüllüsü hayatını kaybetti. 52 si ağır olmak üzere toplam 156 gönüllü yaralandı. Bu süreçte İsrail tarafından hücrelerde hapis yatmaya mecbur edilerek işkence edilenleri ve sergilenen barbarlığı unutmamamız gerekiyor.

Hiçbir zaman saldırının sorumlularının cezalandırılması talebinden vazgeçmeyen ‘Gazze Özgürlük Filosu’ organizatörleri, katılımcıları ve Şehit yakınları, İsrail’in hukuk alanı dışındaki girişimlerinin kendileri için hiçbir bağlayıcılığı ve anlamı olmadığını belirtmiştir. Sadece özür ve tazminatla bu hukuksuzluğun üstünü örtmeyi hedefleyen İsrail’in, hukuk mercilerinde verilecek kararla zarar gören tüm gerçek ve tüzel kişiler için tazminat ödeyerek zararları karşılaması ve saldırı kararı alan ve saldırıya karışan tüm suçluların cezalandırılmasını sağlaması gerekmektedir.” dedi.

“İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hukukun galip gelmesi ve başta Gazze’nin özgürleşmesi olmak üzere, tüm sanıkların cezalandırılması, mağdur tarafların her türlü maddi ve manevi zararlarının tazmin edilmesi gerekiyor.” diyen Mehmet Emin Aslan ‘Tüm yargı mercilerinde hızlı ve adil bir yargılama yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Mavi Marmara Davaları hakkında kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz diyen İHH Gaziantep Şube Başkanının açıklamasında yer alan diğer hususlar ise şunlardı:

İnsanlık ailesinin tarihi öneme sahip bu bir davası olarak takip etmenizi ve desteklemenizi.

İsrail Genelkurmay dönem Başkanı, Deniz Kuvvetleri komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, İsrail İstihbarat Başkanı ve diğer suçluların cezalandırılmasını, saldırıda öldürülen 9 insani yardım gönüllüsü ile başından vurulan ve ağır yaralanan ve de 3 yıldır yoğun bakımda olan evli 3 çocuk babası Uğur Süleyman Söylemez adına takip etmenizi ve desteklemenizi, insanlık onuru ve Filistin Halkının katledilmiş tüm mazlumları adına adaleti arayan taraf olmanızı talep ediyoruz…..

HABERE YORUM KAT