1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Gazi Üniversitesi'nde Eski Dekan Dâhil 7 Tutuklama
Gazi Üniversitesi'nde Eski Dekan Dâhil 7 Tutuklama

Gazi Üniversitesi'nde Eski Dekan Dâhil 7 Tutuklama

Gülen örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Diş Hekimliği Fakültesi eski dekanı Necmi G'nin de aralarında bulunduğu Gazi Üniversitesi’nin eski personeli olan 7 kişi tutuklandı.

10 Eylül 2016 Cumartesi 12:57A+A-

AA’da yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gülen örgütüne yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan, Diş Hekimliği Fakültesi eski dekanı Necmi G'nin de aralarında bulunduğu Gazi Üniversitesi’nin eski personeli olan 7 kişi tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Gazi Üniversitesi eski personeli 18 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerin, 11'i adlî kontrol şartıyla, 7'si ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi.

Sulh ceza hâkimliğince sorgulanan şüphelilerden 7'si tutuklanarak, Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

Adlî kontrol şartıyla serbest bırakılan 18 kişiye ise yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

Tutuklanan kişilerin işimleri şöyle:

“Diş Hekimliği Fakültesi eski dekanı Necmi G, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi eski müdürü Erkan B, Yaşam Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi eski müdürü Turgay T, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı İhale İşleri eski müdürü Hakkı S, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı eski şube müdür vekili Satılmış K, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı eski ağ ve sistem destek uzmanı Serkan M. ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı eski öğretim üyesi İbrahim Feyzi H.”.

HABERE YORUM KAT