1. HABERLER

  2. HABER

  3. GATA Günleri Mercek Altında
GATA Günleri Mercek Altında

GATA Günleri Mercek Altında

İnternet Andıcı Davası sanığı Org. Taşdeler'in aylardır süren GATA günleri mercek altına alındı.

25 Ocak 2012 Çarşamba 15:48A+A-

İnternet Andıcı Davası sanığı Org. Taşdeler'in aylardır süren GATA günleri mercek altına alındı. Taşdeler, Adli Tıp'ta kontrolden geçirildi.

Taşdeler, mevcut hastalığının tespiti için Ankara'dan İstanbul'a götürüldü ve Adli Tıp Kurumu'nda sağlık durumu incelendi. Hazırlanacak tıbbi rapora göre mahkeme Taşdeler hakkında bir karar verecek.

İnternet Andıcı Davası kapsamında, 8 Ağustos'ta aralarında EDOK Komutanı Nusret Taşdeler'in de bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ancak tutuklamaların başladığı sırada Nusret Taşdeler, şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile GATA'ya yattı. Taşdeler, o tarihten beri GATA'da yatıyor. Uzun tedavi süreci, mahkemenin dikkatini çekti.

Taşdeler'e Adli Tıp Kontrolü

13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Nusret Taşdeler'in rahatsızlığının tespiti amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verdi.

Taşdeler, bu karar gereği uçak ambulansla İstanbul'a götürüldü. Orgeneral Nusret Taşdeler'e burada bir dizi test uygulandı.

Testler İki Saat Sürdü

Yaklaşık 2 saat süren incelemenin ardından Taşdeler, ambulans uçakla yeniden Ankara'ya sevk edildi.

Adli tıp uzmanlarının Taşdeler'in sağlık durumuna ilişkin hazırlayacağı rapor, 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek.

Rapora Göre Karar Verilecek

Henüz mahkemeye çıkmadığı için firari olarak nitelenen Nusret Taşdeler'le ilgili karar bu raporun ardından verilecek.

Dava kapsamında 29 sanık, silahlı terör örgütü kurmak ve darbe planlamaktan yargılanıyor. Ayrıca dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da yürütülen soruşturma kapsamında 6 Ocak'ta tutuklanmıştı.

Yavuz Kılıç / TRT Haber

HABERE YORUM KAT