1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Fransa’dan Libya’ya Saldırı Sinyali
Fransa’dan Libya’ya Saldırı Sinyali

Fransa’dan Libya’ya Saldırı Sinyali

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Le Figaro gazetesine verdiği demeçte “Libya’da teröre karşı dünyayı harekete geçirmeliyiz” dedi.

10 Eylül 2014 Çarşamba 00:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

Libya’da güneyin terör gruplarının merkezi haline geldiğini, kuzeyin ise cihadçı grupların eline geçme tehlikesi altında olduğunu iddia eden Le Drian, Libya’daki güvenlik sorunun Avrupa ve Afrika’yı tehdit ettiğini öne sürdü.

Mali’de birlikte hareket ettikleri için Mali’nin cihadçıların eline geçmesine engel olduklarını ve demokratik bir sürecin başladığını iddia eden Le Drian, Libya sınırlarında askeri yığınak yaptıklarını ve buna Cezayir ile işbirliği içinde devam edeceklerini de doğruladı.

Öte yandan Fecr-i Libya Operasyonu adına yapılan açıklamada Le Drian’ın açıklamaları kınandı. Açıklamada darbeci general Halife Hefter’in Bingazi’yi uçaklarla bombaladığı, topçu ateşine tabi tuttuğu, ona destek veren grupların seçilmiş meşru yönetimi ekranlarda ölümle tehdit ettiği zaman buna sessiz kalınması eleştirildi. Açıklamada Fecr-i Libya güçlerinin Kaddafi yandaşlarını etkisiz hale getirmesinden sonra bütün ülkelere siyasi ve diplomatik yardımlaşma elini uzattığı ancak bunun içişlerine karışma ve egemenlik haklarını ihlal etmeme şartına bağlı olduğu bildirildi.

Bu durum Libya’da darbeci general Halife Hefter’i destekleyen batılı güçler ve bazı Ortadoğu krallıklarının, darbenin başarısızlığa uğraması karşısında taktik değiştirmeye başladığı şeklinde yorumlanıyor. Darbeci general ve destekçilerinin sivil yerleşim alanlarını bombalamasına, onlara destek veren Mısır ve BAE’nin silah göndermesine hatta Trablus’ta bazı hedefleri vurmasına ses çıkarmayanlar şimdi Fecr-i Libya operasyonuyla darbeyi başarısızlığa mahkum eden islami eğilimli gruplara karşı harekete geçmiş bulunuyor. 

 

HABERE YORUM KAT