1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa'da Rehine Krizi Kanlı Bitti
Fransa'da Rehine Krizi Kanlı Bitti

Fransa'da Rehine Krizi Kanlı Bitti

Fransa'nın Normandiya kentindeki bir kiliseye giren bıçaklı iki kişi içeridekileri rehin aldı. Kilise rahibinin boğazını kesen saldırganlar, Fransa polisi tarafından öldürüldü.

26 Temmuz 2016 Salı 19:01A+A-

Fransa'nın kuzeyindeki Normandiya kentinin Saint Etienne du Rouvray bölgesinde bulunan bir kiliseye bıçaklı iki kişi tarafından saldırı düzenlendi.

Rehine krizinin ardından bölgeye giden Fransa polisi, düzenlediği operasyonda iki saldırganı öldürdü.

Bölgeden gelen haberlere göre, saldırganlar tarafından rehin alınan rahip boğazı kesilerek öldürüldü, diğer rehineler ise yaralandı.

Reuters'a bilgi veren polis yetkilileri, kilisede dört ila altı rehine olabileceğini belirtmişti. France 3 kanalı, rehin alınanlar arasında kilisenin rahibi ile burada bulunan rahibeler olduğunu aktarmıştı.

fransa_saint_etienne_du_rouvray.jpg

Hollande: Saldırganlar IŞİD'le Bağlantılı Olduklarını Söyledi

Bu arada bıçaklı saldırının hedefi olan kiliseyi ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yaşananları “alçak bir terör saldırısı” diye niteleyerek kınadı. Fransa'daki Katolik kilisesine de desteğini bildiren Hollande, bu saldırıyla tüm Katoliklerin hedef alındığını belirtti.

Saldırganların IŞİD’le bağlantılı olduklarını söylediklerini aktaran Hollande, Fransa'nın IŞİD'le tüm yollarla savaşması gerektiğinin altını çizdi.

IŞİD Saldırıyı Üstlendi

Hollande'ın bu açıklamasından dakikalar sonra IŞİD’e yakınlığıyla bilinen Amaq, Fransa’daki kilise saldırısını iki IŞİD militanının düzenlediğini duyurdu. Haberde, “Bu saldırıyı haçlı koalisyonundaki ülkelerin hedef alınması çağrısı nedeniyle gerçekleştirdiler.” denildi.

Valls: Tüm Fransa Yaralandı

Fransa Başbakanı Manuel Valls da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm Fransa ve Katolikler yaralandı. Bir arada duracağız.” diye yazdı.

Vatikan: Papa, Nefretin En Radikal Şeklini Kınıyor

Saldırıya bir kınama da Katolik Hristiyanların merkezi Vatikan'dan geldi.

Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi tarafından yapılan açıklamada, “Bu korkunç saldırının Tanrı sevgisinin dile getirildiği bir kilisede yapılmasından ötürü şaşkınız.” denildi.

Lombardi, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in “bu saçma şiddetin acı ve korkusu”nu hissettiğini belirterek Papa'nın “nefretin bu en radikal şekli”ni kınadığını kaydetti.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT