1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fransa, İdam Kararları Hususunda Yorum Yapmaktan Kaçındı
Fransa, İdam Kararları Hususunda Yorum Yapmaktan Kaçındı

Fransa, İdam Kararları Hususunda Yorum Yapmaktan Kaçındı

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, Mısır darbe mahkemelerinin kararları hakkında yorum yapamayacaklarını söyledi.

17 Haziran 2015 Çarşamba 20:15A+A-

Fransa, Net Bir Duruş Sergilemiyor 

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır halkı tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Müslüman Kardeşler üyelerine verilen müebbet hapis ve idam cezaları hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Le Foll, haftalık bakanlar kurulu toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, AA muhabirinin karara ilişkin sorusu üzerine, AA muhabirinin daha önce de Mursi'ye nisan ayında verilen 20 yıl hapis cezası hakkında soru sorduğunu anımsatarak: "Aynı soruyu geçtiğimiz günlerde de sordunuz. Sormakta hala ısrarcısınız. Fransa'nın idam cezaları konusundaki tavrı neyse sorduğunuz soruya yaklaşımı da o yöndedir." yanıtını verdi.

Sözcü Le Foll: "Mısır yargısı tarafından verilmiş bir karar hakkında yorum yapamayız." diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal tarafından yapılan yazılı açıklamada da: "Kararı not ettik. Fransa idam cezalarına karşı olan tavrını bir kez daha hatırlatıyor." ifadelerine yer verildi.

“İdam Kararları Hususunda Net Bir Duruş Sergilenmeli”

Öte yandan, Arap Dünyasında Demokrasi ve Özgürlükler Kolektifi'nce yapılan açıklamada: "Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls ve Fransa Meclis Başkanı Claude Bartolone'a, Mısır'daki bu haksız infazları acilen durdurma çağrısında bulunuyoruz. Fransa'yı ve ülkedeki sivil toplum örgütlerini, idam kararları ve müebbet hapis cezaları konusunda net bir duruş sergilemeye davet ediyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT