1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa Bin 346 Mülteciyi Sınır Dışı Etti!
Fransa Bin 346 Mülteciyi Sınır Dışı Etti!

Fransa Bin 346 Mülteciyi Sınır Dışı Etti!

Fransa, yılbaşından beri, Calais kentinde bulunan kampta yaşayan mültecilerden bin 346’sını sınır dışı ettiğini söyledi.

17 Eylül 2016 Cumartesi 09:33A+A-

AA'da yer alan habere göre, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocak’tan bugüne kadar, “resmî iltica şartlarını yerine getirmeyen” ve Calais kentinde “Jungle” (Vahşi Orman) adı verilen kampta yaşayan bin 346 mülteciyi sınır dışı ettiklerini, bunun için 55 uçak seferi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Daha önce bir kısmı kaldırılan Calais kentindeki kampın geri kalan kısmının da insanî ve kamu düzeni ile ilgili nedenlerle kaldırılması gerektiğini öne süren Cazeneuve, bir yıl boyunca 5 bin 700 mülteciyi 161 değişik barınma yerine naklettiklerini kaydetti.

Mart ayında güvenlik güçlerince yarısı kaldırılan kampın kalan kısmının da kaldırılması için henüz tarih verilmezken, İngiltere, geçişleri önlemek için bölgeye duvar örülmesi projesini gündeme getirdi.

Diğer taraftan Fransa hükümeti, Calais kentinde binlerce mültecinin içinde bulunduğu yaşam koşulları nedeniyle insan hakları ve sivil toplum örgütlerince sık sık eleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT