1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinliler İşgalciler Tarafından Alıkonulan Şehit Cenazelerini İstiyor
Filistinliler İşgalciler Tarafından Alıkonulan Şehit Cenazelerini İstiyor

Filistinliler İşgalciler Tarafından Alıkonulan Şehit Cenazelerini İstiyor

Filistinli aileler, İsrail güçleri tarafından şehit edilen yakınlarının cenazelerinin kendilerine teslim edilmesi talebiyle işgal altındaki Batı Şeria'da gösteri düzenledi.

27 Ağustos 2019 Salı 20:05A+A-

Ramallah kentindeki El-Manara Meydanı'nda bir araya gelen onlarca Filistinli, İsrail tarafından alıkonulan şehit cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Şehitlerin Alıkonulan Cenazelerinin Geri Alınması Girişimi Sözcüsü Selva Hamad, yaptığı açıklamada, İsrail'in şehitlerin cenazelerini alıkoymakla insan haklarını ihlal ettiğini ve bu yolla şehit ailelerini cezalandırmak istediğini belirtti.

Uluslararası camiaya İsrail'e söz konusu durumla alakalı baskı yapma çağrısında bulunan Hamad, şehitlerin cenazeleri ailelerine teslim edilene ve kayıp olanlar da ortaya çıkarılana kadar faaliyetlerine devam edeceklerini vurguladı.

Şehitlerin Alıkonulan Cenazelerinin Geri Alınması Girişimi tarafından daha önce yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 51'i 2015'ten bu yana olmak üzere toplamda 304 şehit cenazesini alıkoyduğu belirtilmişti.

Filistin yönetimi, 2008'de çıkardığı bir genelgeyle 27 Ağustos’u şehitlerin cenazelerinin teslim edilmesi için "ulusal gün" ilan etmişti.

AA

HABERE YORUM KAT