1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Filistinliler İçin Nekbe Her Gün Devam Ediyor"
"Filistinliler İçin Nekbe Her Gün Devam Ediyor"

"Filistinliler İçin Nekbe Her Gün Devam Ediyor"

Filistinliler, Siyonistlerin işgal ettiği Filistin topraklarında 1948'de bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana ayrımcılığa maruz kalıyor.

12 Mayıs 2015 Salı 14:22A+A-

İsrail'in işgalinden sonra Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutması nedeniyle her yıl 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük Felaket) olarak anan Filistinliler, 1948'den bu yana "sürgün hayatı" yaşıyor. İşgal yönetiminin kurulmasıyla kendi topraklarında ayrımcılık ve zulme maruz kalan Filistinliler, her gününün "Nekbe" olduğunu belirtiyor.

İsrail meclisi Knesset'in Arap milletvekili Cemal Zehaliga, "Nekbe'nin ardından İsrail, topraklarımızın yüzde 75'ini işgal etti, malımızı yağmaladı. Hayatımızın her noktasında ayrımcılık politikasına tabi tutuluyoruz. Bizi böldüler. Biz bölünmüş, parçalanmış, dağılmış bir halkın parçasıyız. Her gün Nekbe yaşıyoruz. Bizim için Nekbe devam ediyor" dedi.

Bir başka milletvekili Mesud Ganayim de "İsrail'de Arap olmak her gün ayrımcılığa maruz kalmaktır. Buna rağmen bizim için tüm mesele, kimliğimizi yok etmek, Arapları azınlık konumuna düşürmek isteyenlere karşı toprağımıza ve hüviyetimize bağlı kalmaktır" diye konuştu.

"Ayrımcılık yapılmayan yer yok"

İşgal bölgesindeki Arapların haklarını savunan Adalet Hukuk Merkezi Müdürü Hasan Cebarin, "İsrail'de Arap olmak, kendi ülkende ırkçılığa maruz kalmaktır. Buradaki Araplara, ülkeye gelen yabancılardan daha kötü davranılıyor" ifadelerini kullandı.

Cebarin, toplumun tüm kesiminde ayrımcılık gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

"Yabancılara daha iyi davranılıyor ancak sırf ırkı dolayısıyla Araplar kötü muameleye uğruyor, hayatın her anında ayrımcılıkla karşılaşıyor. Ayrımcılık yapılmayan bir yer yok." 

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT