1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Filistinli olmanın kısa hikâyesi…
Filistinli olmanın kısa hikâyesi…

Filistinli olmanın kısa hikâyesi…

Sürgüne ve katliama mahkûm edilen bir halkın maruz kaldığı soykırım görmezden gelinirken işgalciler ise mağdur konumunu oturtuluyor!

08 Kasım 2023 Çarşamba 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistin halkının yaşadığı zulümler inanılması güç bir

geçmişe dayanıyor. Batının Siyonistleri Filistin topraklarına taşıması ile yavaş yavaş başlayan işgal bugün Filistin’deki geçmişi 100 yıl kadar bile eski olmayan Siyonistlerin kendini "ev sahibi“ sandığı bir durum ortaya çıkarttı.

Filistin’in gerçek ev sahipleri ise dünyanın dört bir yanına savruldu. Filistin içerisinde mülteci konumuna düşenler ise Gazze gibi milyonluk şehirler kurmak zorunda kaldılar. Şimdi ise Gazze’den çıkmaları ve Sina Çölü’ne gitmeleri için üzerlerine atom bombaları ile aynı etkiye sahip füzeler atılıyor.

Filistinliler ortaya koydukları direniş ile tüm dünyaya zulme karşı onurlu duruşun önemini tekrar hatırlattılar. Ancak bu şuan için zulmü durdurmaya yetmiyor. Daha fazlasını yapmak ise bizim elimizde. Yapılan hiçbir işi hafife almadan Filistinli kardeşlerimiz için sesimizi çıkartmamız gerekiyor.

Filistinli olmanın hikayesi aslında modern zamanlarda zulme karşı başkaldırının hikayesiyle eş anlama sahip. Bu sebeple Filistin için haykırırken gelecek nesillere de bu bilinci aşılamamız gerekiyor. Çünkü zulme karşı direnen herkes bugün Filistinli olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyor...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum