1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Filistinli Gazeteci Yasir Mürteca İçin Eylem Yapılacak
Filistinli Gazeteci Yasir Mürteca İçin Eylem Yapılacak

Filistinli Gazeteci Yasir Mürteca İçin Eylem Yapılacak

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi, işgal güçlerinin Gazze’deki Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne müdahalede şehit ettiği Filistinli gazeteci Yasir Murteca için Taksim’de eylem yapacak.

10 Nisan 2018 Salı 15:07A+A-

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) tarafından yapılan açıklamada 11 Nisan Çarşamba günü (yarın) saat 11:00’da Taksim’de gerçekleştirilecek eylemle ilgili şunlar kaydedildi:

Gazze’deki Filistinliler, sürgün edildikleri topraklarına dönüş haklarını hatırlatmak ve vazgeçmediklerini göstermek için Büyük Dönüş Yürüyüşü adlı 6 haftalık sivil ve barışçıl protesto yürüyüşleri başlattı. Var olan dönüş haklarının, Uluslararası hukuka ve BM kararlarına da dayandığını dünyaya hatırlatmak istediklerini beyan ettiler. Ancak ikinci haftasına ulaşılan bu gösterilere İsrail silahlı müdahale ederek 30'dan fazla kişinin şehit olmasına 2 bin 700’ün üzerinde kişinin yaralanmasına sebep oldu. Silahsız ve barışçıl bu gösterilere bir taraftan yaygın ateş edilirken bir taraftan da keskin nişancılar tarafından, hedef gözetilerek ateş edilmek suretiyle katliam yapıldı. Bazı gençler koşarken sırtından vurularak katledildi.

06 Nisan 2018 tarihinde bu gösterileri fotoğraflayan gazetecilerden Filistinli Foto Muhabir Yasir Mürteca karnına aldığı ve kullanılması yasak olan patlayıcı mermi ile şehit oldu. İsrail, son 18 yılda 24 gazeteciyi şehit etti. İsrail hapishanelerinde 28 Filistinli gazeteci tutuklu durumda. Bölgedeki saldırılarda 8 medya kuruluşunun binası saldırıya uğradı ve yıkıldı.

Gazeteci Yasir Mürteca için ve Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında katledilen tüm masum siviller için 11 NİSAN 2018 ÇARŞAMBA Saat: 11:00 TAKSİM GALATASARAY LİSESİ önünde toplanıyoruz.

Gazeteciler kısa süreliğine fotoğraf makinelerini Yasir Mürteca’nın anısına yere bırakacaklar ve ardından basın açıklaması yapılacaktır. 

Gazeteciler, medya kuruluşları, insan hakları kuruluşları ve STK'ların birlikte gerçekleştireceği basın açıklamasına tüm medya mensuplarını ve herkesi davet ediyoruz.

Filistinli Gazeteci Yasir Mürteca Eylemi

Tarih   : 11 Nisan 2018 Çarşamba

Saat     : 11:00

Yer      : Taksim Galatasaray Lisesi önü

İrtibat:

Medya Mensupları İçin:  Gazeteci Mustafa Özbek 0549 786 96 35

İnsan Hakları Kuruluşları ve STKlar İçin: Avukat Gülden Sönmez 0533 581 7854

Filistinliler ve Arap Medyası İçin: Muin Naim: 0541 816 35 30

 

HABERE YORUM KAT