1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esirlere Sert Müdahale Yapılıyor
Filistinli Esirlere Sert Müdahale Yapılıyor

Filistinli Esirlere Sert Müdahale Yapılıyor

Gazze'deki Filistin Planlama Bakanlığı, “Siyonist İsrail yönetiminin, Filistin halkından intikam almak ve iradesini kırmak amacıyla Filistinli esirlere oldukça sert davrandığını ve planlı bir şekilde baskı yaptığını” bildirdi.

08 Mayıs 2012 Salı 00:03A+A-

Filistin Planlama Bakanlığı'dan yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, Katil Devlet İsrail cezaevleri idaresinin hükümlü ve tutuklulara yönelik uygulamalarının uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğu savunuldu.

“Siyonist İsrail yönetiminin, Filistin halkından intikam almak ve iradesini kırmak amacıyla Filistinli esirlere oldukça sert davrandığı ve planlı bir şekilde baskı yaptığının” belirtildiği açıklamada, esirlerin isteklerine cevap verilmediği, koğuşlarda ve tek kişilik hücrelerde uygulanan baskının giderek arttığı ifade edildi. Açıklama, “Siyonist İsrail yönetimi, Filistinlilere destek amacıyla düzenlenen yürüyüşleri bastırmakta ve cezaevlerindeki Filistinlilerin haklı taleplerini yerine getirmekten kaçınmak için asılsız söylentiler yaymaktadır. Ayrıca avukatların, açlık grevi eylemine katılan esirlerle görüşmelerini engellemektedir" denildi. “20 gündür 3 bin Filistinli esir boş mideleriyle onur mücadelesi veriyor” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, Arap Birliği ve uluslararası toplumdan esirlere destek için acilen harekete geçmesi istendi. 

HABERE YORUM KAT