1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli esir öğrencinin duruşması 20. kez ertelendi
Filistinli esir öğrencinin duruşması 20. kez ertelendi

Filistinli esir öğrencinin duruşması 20. kez ertelendi

Ramallah yakınlarındaki Ofer Hapishanesi tarafından soruşturma kapsamında uzun bir süredir tutuklu bulunan Filistinli esir öğrenci Beşşar Bedevi’nin yargılandığı davanın duruşması 20. kez ertelendi.

05 Ekim 2020 Pazartesi 16:45A+A-

2019 yılından bu yana Siyonist İsrail’in Nefha Hapishanesinde tutuklu olan Filistinli esir Bedevi, El-Halil şehrinin kuzeyinde bulunan Filistin Khaduri Teknik Üniversitesi'nin Arub kampüsünde öğrencilik yapıyor.

Filistin merkezli kaynakların aktardığı bilgilere göre, hiçbir gerekçe göstermeden masum insanları tutuklayan İsrail güçleri, sürekli olarak Filistinli öğrenci Bedevi’nin yerini değiştirerek psikolojik baskı uyguluyor. Kaynaklar ayrıca, Bedevi’nin gözaltına alınmadan önce de bazı hastalıklardan şikayetçi olduğunu ancak gözaltı sürecinde ilgili yetkililerin tedavisine izin vermediğini kaydetti.

Bedevi, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Askalan” soruşturma merkezinden Ofer Hapishanesi’ne nakledildiği sırada işkenceye maruz kaldığını, bundan kaynaklı sırtında şiddetli ağrılar hissettiğini belirtti.

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria başta olmak üzere İslami faaliyetlerde bulunan ve hukuksuzluğa karşı sesini yükselten Filistinli öğrencilere karşı sistematik olarak baskın ve tutuklama operasyonları gerçekleştiriyor. 

İsrail hapishanelerinde, aralarında 41 kadın, 140 çocuk, 340 da idari tutuklu olmak üzere yaklaşık 4500 Filistinli esir bulunmakta.

Ayrıca İsrail hapishanelerinde 300'ü kronik rahatsızlıklardan muzdarip, 10'u kanser hastası yaklaşık 700 de Filistinli hasta esir var.

Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT