1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Fetullah Gülen'in İade ya da Geçici Tutuklama Süreci Hızlandı”
“Fetullah Gülen'in İade ya da Geçici Tutuklama Süreci Hızlandı”

“Fetullah Gülen'in İade ya da Geçici Tutuklama Süreci Hızlandı”

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Fetullah Gülen'le ilgili "iade ya da geçici tutuklama sürecinin hızlandığını" ifade etti.

31 Ekim 2016 Pazartesi 18:46A+A-

Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ABD temaslarıyla ilgili bilgi verdi. Kurtulmuş, Gülen örgütünün tepesindeki isim Fetullah Gülen'le ilgili "iade ya da geçici tutuklama sürecinin hızlandığını" ifade etti.

"Yarın sabah Feto'yu Türkiye'ye iade etmeleri ya da geçici tutuklama kararı vermeleri belki çok kolay görünmüyor ama sürecin hızlandığını ifade etmek isterim. Sayın Bozdağ'ın gezisinin, aradaki ilişkileri daha da net bir hâle getirdiği ve Feto'nun iadesi ya da geçici tutuklanması sürecini hızlandırdığını ifade edebilirim."

"Ümit ediyorum ki, iade ya da geçici tutuklama sürecinde oldukça önemli bir adım atıldı. Bunun gereğini Amerika Birleşik Devletleri'nin yöneticilerinin, hukukçularının, yargı sisteminin yapması gerektiğine inanıyoruz. İnşallah Türkiye'ye bu büyük kâbusu yaşatan, 15 Temmuz'daki o karanlık geceyi yaşatan ve ondan sonraki süreçte de boş durmayan örgüt liderinin Türkiye'ye en kısa zamanda iadesi mümkün olur ya da bu iade süreci içerisinde geçici tutuklaması kararı mümkün olur."

"AK Parti'nin iki hazırlığı var"

Numan Kurtulmuş'un başkanlık sistemini de içeren yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarından satır başları ise şöyle:

"Anayasa değişikliğini yapabilmek için diğer partilerin tavırlarının, tarzlarının ne olacağını görmemiz lâzım. Sayın Devlet Bahçeli'nin işin önünü açan bu tartışmaları bir an evvel hızlandırıp, sonuçlandırmak niyetini ortaya koyan beyanları açıktır. Dolayısıyla burada MHP'nin, CHP'nin nasıl tavır takınacağı bizim atacağımız adımların hem kapsamını belirlemek hem takvimini belirlemek bakımından önemlidir. Tek başımıza halledemeyeceğimiz bir işi, tek başımıza halledecekmişiz gibi topa girmeyiz."

"Şimdi burada iki tür yol takip edilebilir, birincisi çok kapsamlı bir anayasa değişiklik teklifi, yani bu bir tam mânâsıyla bir yeni anayasadır. Böyle bir hazırlığımız mevcuttur, tamamlanmıştır. Ayrıca şu anda ihtiyaç olan temel meselelerle ilgili daha dar kapsamlı bir anayasa hazırlık paketi... Bu da hazırlanmıştır, bu da hazırdır. AK Parti'nin önünde iki tane dosyanın, iki tane hazırlığın olduğunu ifade etmek isterim."

"Önemli isim, kilit bilgilere sahip"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cuma günü Trabzon'da yaptığı açıklamada, "Elimizde PKK'nın önemli düzeydeki yöneticilerinden birisi var ve 14 Temmuz gecesi telsizlerden gelen mesajda, yaklaşık bir ay hiçbir eylem yapmayacaklarının kendilerine talimat verildiğini söylüyor. Tâ ki 15 Temmuz'dan 3 gün sonra yeni bir talimat gelene kadar" demişti.

Gazeteciler Kurtulmuş'a bu ismin kim olduğunu sordu. Ancak Numan Kurtulmuş, "İsmini açıklamamız mümkün değil, önemli bir isim. Kilit bilgilere sahip. İfadesinde edinilen bilgiler çerçevesinde çalışılıyor" diye konuştu.

Sözcü Kurtulmuş açıklamasında ayrıca, 10 bin özel harekâtçı ve 5 bin korucunun alınacağını da söyledi ve İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalıştığını, alımların en kısa zamanda yapılacağını belirtti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT