1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Ordusu’nun Halep'te İlerleyişi Sürüyor
Fetih Ordusu’nun Halep'te İlerleyişi Sürüyor

Fetih Ordusu’nun Halep'te İlerleyişi Sürüyor

Fetih Ordusu’nun, Esed rejiminin kuşatması altındaki bölgelere ulaşmak için Halep'in güneyinde başlattığı operasyonda bir köy ve bir tepenin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

02 Ağustos 2016 Salı 01:31A+A-

Fetih Ordusu'nun (Ceyş el-Fetih) rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerin ablukasını kırmak için başlattığı ve ''Halep kuşatmasını kırma'' adı verilen operasyonda Şırfe köyü ve el Mahrukta tepesinin kontrolünü Esed güçlerinden aldı.

Direnişçilerin kentin güneyindeki topçu okulu yakınlarında rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı buzdolabı fabrikasının denetimini de sağladığını belirten kaynaklar, güneydeki çatışmalarda direnişçilerin 25 rejim askerini öldürdüğünü, bir tankla, üzerinde makineli tüfek bulunan bir aracı da imha ettiğini kaydetti.

Fetih Ordusu dün, Halep'in güneyinde gerçekleştirdiği operasyonda 1 köy, 4 tepe, 3 tank ve 1 füze birliğinin kontrolünü sağlamış, kentin güneyindeki çatışmalarda ise 56 rejim askerini öldürmüş, 2 tank ile 1 iş makinesi ve üzerinde makineli tüfek bulunan 16 aracı da imha etmişti.

Rejim güçlerinin geçen ay kentin kuzeyindeki direnişçilerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine direniş örgütlerinin denetimindeki bölgeler kuşatma altına girmişti. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum