1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Ordusu Lazkiye'de İlerliyor (VİDEO)
Fetih Ordusu Lazkiye'de İlerliyor (VİDEO)

Fetih Ordusu Lazkiye'de İlerliyor (VİDEO)

Suriye haritasının İran eliyle değiştirilmesi tehlikesi baş gösterirken direnişçilerin Suriye'deki ilerleyişi devam ediyor.

10 Ağustos 2015 Pazartesi 16:32A+A-

Hama'nın kuzeybatısındaki Gab Ovası'nda stratejik noktaları ele geçiren Fetih Ordusu, Baas rejimi lideri Beşşar Esed'in de memleketi olan ve Şam yönetiminin önemli kaleleri arasında yer alan Lazkiye'ye 50 km uzaklıktaki Curin önlerine kadar geldi.

Bölgede 20 bine yakın Lübnan, Irak ve İranlı Şii savaşçının da bulunduğu belirtiliyor. Gab Ovası'nın direnişçiler kontrolüne geçmesiyle İdlip-Hama ve Lazkiye'deki direniş cepheleri de birleşti.

ESED'İN KIŞLASI HAVAYA UÇURULDU!

Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, İdlib'in Fua köyünde rejim güçlerine ait bir kışlayı tünel kazarak altına yerleştirdikleri patlayıcıyla havaya uçurdu.

Patlamanın sonucunda onlarca Hizbullah destekli rejim askerinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğunu ifade eden kaynaklar, tünelin patlamasından sonra direnişçilerin söz konusu köye ağır silahlarla saldırdığını dile getirdi.

Ahraru'ş Şam saha komutanlarından Tarık el Sayid, yaptığı açıklamada, Fetih ordusuna bağlı Ahraru'ş Şam birliklerinin rejimin kontrolündeki Fua ve Kafraya köylerinde Esed güçlerine ait hedeflere tank, havan topu ve mutfak tüpünden bozma "cehennem" adı verilen toplarla saldırdığını söyledi.

Şam yönetimine bağlı güçlerin uzun bir zamandır Fua ve Kafraya'da kuşatmaları altında olduğunu vurgulayan Sayid, "Allah'ın izniyle zafer yakındır" dedi.

Ahraru'ş Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam, Hak Tugayı (Livau'l-Hak) ve Nusra Cephesi gibi grupların Fetih Ordusu (Ceyş'ul Feth) adı altında birleşerek nisan ayında İdlib'e ortak saldırı düzenlemesi sonucu kent merkezi tamamen direnişçilerin kontrolüne geçmişti.

haber7

HABERE YORUM KAT