1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Ordusu İlerleyişini Sürdürüyor
Fetih Ordusu İlerleyişini Sürdürüyor

Fetih Ordusu İlerleyişini Sürdürüyor

Suriye'de direnişçilerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, Hama'nın kuzeybatısındaki Sehl Gab bölgesinin girişinde 6 köyün denetimini ele geçirdi.

07 Ağustos 2015 Cuma 14:55A+A-
Suriye'de direnişçilerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, Hama'nın kuzeybatısındaki Sehl Gab bölgesinin girişinde stratejik önemi olan 6 köyün denetimini ele geçirdi.
 
Fetih Ordusu saha komutanlarından Yüzbaşı Yusuf el-Diğem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direniş birliklerinin Hama'nın kuzeybatı kırsalında yer alan Gab bölgesinde stratejik önemdeki Karkur, Muşeyek, Ziyare, Foro, Bahsa ve Safsata köylerinin kontrolünü rejim güçlerinin elinden aldığını söyledi.
 
Karkur köyünün Hama'nın Gab bölgesi ile Lazkiye kırsalına açılan kapı olduğunu ifade eden Diğem, direnişçilerin Curin beldesi yakınındaki Curin askeri kışlasına doğru ilerlediğini belirtti. Diğem "Allah'a şükür hedefimize adım adım ilerliyoruz. Amacımız rejimin düşmesi, ülkenin bölünmesini değil" diye konuştu.
 
Rejime bağlı savaş uçakları ile helikopterlerin Karkur köyü ve çevresinde ele geçirilen yerlerle direnişçilerin bulunduğu bölgelere "varil ve vakum bombasıyla" saldırılar düzenlediği ve çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. 
 
Geçen ay Zeyzun elektrik santrali, Freyke köyü ve Lazkiye, Hama ve Halep'i bağlayan otobanın denetimini ele geçiren Fetih Ordusu, Sehl Gab bölgesindeki diğer direniş birlikleriyle birleşerek Lazkiye ve Hama'ya doğru ilerlemek istiyor. 
 
Ahraru'ş Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam, Hak Tugayı (Livau'l-Hak) ve Nusra Cephesi gibi grupların Fetih Ordusu (Ceyş'ul Feth) adı altında birleşerek nisan ayında İdlib'e ortak saldırı düzenlemesi sonucu kent merkezi tamamen direnişçilerin kontrolüne geçmişti.
 
(AA)

HABERE YORUM KAT