1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fahri Memur 8 Yıl Sonra Tahliye Edildi
Fahri Memur 8 Yıl Sonra Tahliye Edildi

Fahri Memur 8 Yıl Sonra Tahliye Edildi

Malatya'da, 28 Şubat post modern darbesi sürecinde tutuklanan ve hüküm verilen 2 isimden birisi olan Fahri Memur, 8 yıl sonra cezaevinden tahliye edildi.

31 Ekim 2014 Cuma 18:26A+A-

Malatya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan tahliye edilen Fahri Memur için İslami Dayanışma Vakfı, Sivil Dayanışma Platformu, Anadolu Platformu yönetici ve üyeleri ile ailesi tarafından karşılama yapıldı. Fahri Memur ile birlikte aynı kapsamda 8 yıl hapis cezası yatan ve 27 Mayıs 2014 tarihinde tahliye edilen Zekeriya Şengöz de cezaevine gelerek karşılamaya katıldı. Karşılamada Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da hazır bulundu.

Tekbirlerle karşılanan Fahri Memur, kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür ederek, 'Biz bir süreç yaşadık, 28 Şubat sürecini. Bu süreci işte kimilerimiz içeride yaşadı, kimilerimiz dışarıda bu sürecin eziyetlerini çekti. Bize düşen de Zeki baba ile (Zekeriya Şengöz) bana düşen de içeride çekmekmiş bu eziyeti. Çektik ve çıktık. Hamdolsun bir sıkıntımız yok. İçeride de dışarıda da olsak bu eziyeti çekecektik. Bize düşen içeride çekmekmiş. Kimseye karşı da kinimiz yok, öfkemiz yok. Ama Müslümanlara, insanlarımıza bu zulmü reva görenlere de hakkımızı helal etmiyoruz. Biz onları Allah'a havale ediyoruz. 'Ocaklarına ateş düşsün' de demiyoruz. Ama Allah müstahaklarını versin diyoruz. Neyi hak etmişlerse Allah onu versin. Sevdiklerimizle birlikte olmak ayrı bir olay tabi de, özgürlüğe kavuşmak, özgürlüğü ben farklı tanımlıyorum, farklı anlıyorum, Yaradan'a kul olmaktır. Yaratılmışlardan kurtulup, Yaradan'a kul olmaktır. O anlamda biz içerideyken de özgürdük. İçeride daha da özgürdük diyebilirim. Bir takım şeylere bağlı olmakta özgürlük değil. Özgürlük yaratılmışlara kulluktan kurtulup, Yaradan'a kul olmaktır' dedi.

Fahri Memur ile birlikte aynı süreçte tutuklanarak birlikte Malatya Cezaevi'nde 8 yıl kalırken 27 Mayıs 2014 tarihinde tahliye edilen Zekeriya Şengöz ise yaptığı açıklamada, 'Artık önümüze bakacağız. Biz 28 Şubat sürecinde bir sıkıntı yaşadık. Ama tecrübe edindik, bütün Müslümanlar, bütün sağduyulu insanlar. Şimdi bundan sonrası için toplumsal sağduyuyu hep birlikte beraber onarmanın, tamir etmenin, ihya etmenin yollarını arayacağız. Ve bu hususta da kararlıyız' diye konuştu.

Kobani olaylarına da vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Zekeriya Şengöz, 'Güneydoğu'daki kardeşlerimiz, halkların büyük bir kısmı sağlıklı bir şekilde barış ve özgürlüklerine kavuşacaklar ve kavuşmak üzerelerdir. Şu andan itibaren bütün vatandaşlarımızın üzerine düşen bu barış sürecini ciddi bir şekilde değerlendirmeleri ve buna kafa yormaları ve bu hususta sağduyuya çağırmaları ve yapılacak herhangi bir böyle yağma, talan ve halkın özgürlüklerine müdahale olabilecek her türlü şeyden kaçınmaları gerekiyor. Bizler de bütün milleti bu sağduyuya davet ediyoruz' dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Fahri Memur, ailesi, yakınları ve arkadaşları ile kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek kucaklaştı.

İHA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum