1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. ‘Ezân’ları Susturmak İsteyen Darbelerden; Darbe Susturan ‘Ezân’lara...
‘Ezân’ları Susturmak İsteyen Darbelerden; Darbe Susturan ‘Ezân’lara...

‘Ezân’ları Susturmak İsteyen Darbelerden; Darbe Susturan ‘Ezân’lara...

Selahaddin E. Çakırgil yazısında, geçmiş darbelerden bahsediyor ve son darbe kalkışmasıyla bu darbeleri mukayese edip, “Evet; geçmişte, hep ezanları susturmayı hedef alan darbelerden sonra, darbe susturan ezan sesleri merhalesine gelinmişti.” diyor.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 17:31A+A-

Selahaddin E. Çakırgil, gündemi değerlendiriyor:

Darbeler içinde büyüyen nesillerin bugün geldikleri nokta, hamd ile karşılanabilir ancak... Ortamektebdeyken, 1958’lerde, bizim yanımızda, ‘9 Subay Hadisesi’ konuşulursa; ‘Sakın kimseye söylemeyin!’ ihtarı da yapılırdı. (‘9 Subay Hadisesi’, bir darbe hazırlığı ihbarıyla yakalanan 9 subayın, askerî mahkemede yargılanıp beraat ettiği bir konu idi. O ihbarı yapan Binb. Samed Kuşçu ise, ‘Orduya iftira’ suçuyla mahkûm olmuştu.

Ama, beraat eden o subaylar, 27 Mayıs 1960 Askerî Darbesi’nden sonra kahramanlar olarak çıkmışlardı, sahneye... ‘Resmî ideoloji ikonu’na taparcasına bağlı F. Güventürk isimli general, onların sembolüydü. Onlara beraat hükmünü veren askerî mahkemenin başkanı da 27 Mayıs sonrasında, hattâ Genelkurmay Başkanı bile olan Gen. Cemal Tural’dı!)

(...)

Yazının devamı için tıklayın >>>