1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. ‘Ezan Savaşı, İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirmeye Devam Etme Sınavıdır’
‘Ezan Savaşı, İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirmeye Devam Etme Sınavıdır’

‘Ezan Savaşı, İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirmeye Devam Etme Sınavıdır’

Filistinli uzman Hasan Hatır, İsrail hükümetinin Kudüs’te hoparlörlerden ezan okunmasını yasaklama girişimini Kudüs’ü Yahudileştirme yönünde atılmış bir adım olduğunu söyledi.

18 Kasım 2016 Cuma 15:50A+A-

Hatır, İsrail’in ezanı yasaklama kararının onayladıktan sonra olayları takip ettiğini ve karara karşı çıkmanın kararın dondurulmasına veya iptal edilmesine sebep olabileceğini belirtti. Hatır, tepki verilmemesi durumunda başka düzeylerde Müslümanların Kudüs’teki hürriyetlerinin ihlal edilebileceğini ifade etti.

Hatır, kararın UNESCO’nun Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara ait olduğu ve Yahudilerle bir ilişkisi olmadığı kararına bir darbe ve bir tepki olduğunu söyledi. Hatır, ezanın yasaklanmasını bir savaş olarak niteleyerek Müslüman, Arap, Filistinli ve uluslar arası bütün tarafların karara karşı çıkması ve direnmesi gerektiğini belirtti.

Hatır, yasağın İsrail’in sahip olduğunu iddia ettiği en temel demokratik kurallara aykırı olduğunu söyledi.

Hatır sözlerine şöyle devam etti: Ezan, bir savaş ilanı veya gürültü değil, namaza çağrıdır. Asıl gürültü, işgalci İsrail’in iş makinelerinin ve silahlarının çıkardığı seslerdir. İşgalci İsrail, bu adımında başarılı olursa Kudüs’ü tamamen Yahudileştirmek için harekete geçecektir.  

İsrail'de 'ezan yasağı' olarak bilinen yasa tasarısını görüşen İsrail meclisindeki yasama komisyonu tasarıyı onaylayarak meclise sevk etmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yaptığı yazılı açıklamada, "gürültü yaparak insanları rahatsız ettiği" iddiasıyla ezanın yasaklanmasını öngören yasayı desteklediğini belirtmişti.

Kaynak: Kudüs Press, Kudüs Sahnesi

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum