1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BOSNA-HERSEK

  4. Eylemciler Cumhurbaşkanlığı Binasını Ateşe Verdi
Eylemciler Cumhurbaşkanlığı Binasını Ateşe Verdi

Eylemciler Cumhurbaşkanlığı Binasını Ateşe Verdi

Saraybosna'da dün başlayan ve bugün de devam eden olaylar kapsamında, protestocular Cumhurbaşkanlığı binasının giriş katını ateşe verdi.

07 Şubat 2014 Cuma 20:23A+A-

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla kentinde kamu çalışanları tarafından başlatılan, ardından ülke geneline yayılan protestolarda, başkent Saraybosna'daki Cumhurbaşkanlığı binasının giriş katı eylemcilerce ateşe verildi.

Saraybosna'da dün başlayan ve bugün de devam eden olaylar kapsamında, protestocular Cumhurbaşkanlığı binasının bulunduğu alana geldi. Polis ekipleri, kalabalığı binaya yaklaştırmamak için bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis barikatını aşan eylemcilerden bazıları, Cumhurbaşkanlığı binasına girerek, binanın giriş katını ateşe verdi. Binada yangın çıkması üzerine, güvenlik güçleri kalabalığa müdahale ederek, protestocuları bölgeden uzaklaştırdı. Kalabalığın bölgeden uzaklaşmasının ardından, olay yerine gelen itfaiye ekipleri Cumhurbaşkanlığı binasında çıkan yangına müdahale etti.

Yetkililer, yangının binanın üst katlarına sıçramadan kontrol altına alındığını ve tamamen söndürülmesi için ekiplerin müdahalesinin devam ettiğini kaydettiler.

Mostar'da da hükümet binası ateşe verildi

Bu arada, ülkenin güneyindeki Mostar kentindeki İspanya Meydanı'nda da toplanan göstericiler, daha sonra Hersek Neretva Kanotnu hükümet binası önündeki polis kordonunu aşarak, binayı ateşe verdi. Eylemciler, daha sonra Mostar'ın yeni belediye binasını da yaktı. Kalabalık, polisin müdahalesiyle bölgeden uzaklaşırken, itfaiye ekipleri çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlattı.

Öte yandan, bugün eylemlerin başlangıç noktası olan Tuzla ile Zenitsa kentlerinde de göstericiler kanton hükümet binalarını ateşe vermişti.

FOTO GALERİ

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum