1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Eski Esirler, CIA’in Korkunç İşkence Tekniklerini Anlattı
Eski Esirler, CIA’in Korkunç İşkence Tekniklerini Anlattı

Eski Esirler, CIA’in Korkunç İşkence Tekniklerini Anlattı

CIA’in işkence yöntemlerini anlatan Tunuslu iki eski esir, elektrikli sandalyeye bağlanmakla tehdit edildiklerini, hücrelerinde asıldıklarını ve suyla işkencenin farklı şekillerine maruz kaldıklarını anlattı.

04 Ekim 2016 Salı 18:21A+A-

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (Human Rights Watch / HRW) raporuna göre, el-Kaide üyesi olmakla suçlanan iki eski esir CIA’in daha önce bilinmeyen korkunç işkence tekniklerini ayrıntılarıyla anlattı.

cia_iskence-(1).png

“Defalarca Dayak Yedik”

CIA işkencecilerinin kendilerini elektrikli sandalyeye bağlamakla tehdit ettiğini, suyla işkencenin farklı yöntemlerini kullandığını ve uzun saatler boyunca kaldıkları hücrenin tavanında asılı bekletildiklerini söyleyen 51 yaşındaki Ridha en-Nacar ve 52 yaşındaki Lütfi el-Arabi el-Gerissi, hücrelerinde asılı kaldıkları süre boyunca da ABD’li sorgu görevlileri tarafından defalarca dayak yediklerini kaydetti.

“Herhangi Bir Tazminat Alamadık”

İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne konuşan el-Gerissi, parmaklarda kullanılan sivri çubuklarla, elektrikli başlıkla ve suyla boğulma hissi yaratan farklı tekniklerle yıllarca işkence gördüğünü belirtti.

13 yıl boyunca haklarında herhangi bir suçlama olmadan Afganistan’da esir tutulan en-Nacar ve el-Gerissi, uğradıkları işkence ve 13 yıllık esaret karşılığında ABD’den herhangi bir tazminat alamadıklarını da ifade etti.

cia_iskence-(2).png

cia_iskence-(3).png

cia_iskence-(4).png

Kaynak: HRW, Sputnik

HABERE YORUM KAT

1 Yorum