1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Eski Başbakan: 'Esed Kontrolü Kaybetti!'
Eski Başbakan: Esed Kontrolü Kaybetti!

Eski Başbakan: 'Esed Kontrolü Kaybetti!'

Ürdün’e kaçan eski başbakan Riyad Hicab, Esed yönetiminin ülkenin ancak % 30’unu kontrol edebildiğini söylüyor.

14 Ağustos 2012 Salı 16:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye eski başbakanı Riyad Hicab, yaptığı açıklamada muhaliflere şöyle sesleniyor: “Ey aziz devrimciler, sizin devriminiz özgürlük ve onur yolunda bir gayret ve fedakarlık modeli oldu. Geçmişte bulunduğum pozisyondan da edindiğim tecrübeyle sizi temin ediyorum ki, bu rejim bir yandan şiddetini artırmasına karşın hem manen hem fiziken çöküyor. Bu rejim ülkenin ancak % 30’unu kontrolü altında tutabiliyor. Birliğinizi koruyarak parlayan devriminizin nihai zafere ulaşmasını sağlayın!”

Ülkeden ayrılmaya, bu müfsid ve çürümüş rejimin değişme ihtimalinin kalmadığını açıkça gördükten sonra 5 Ağustos’ta kesin olarak karar verdiğini belirten Hicab, Ürdün yolculuğunun 3 gün sürdüğünü söylüyor.

Ne şimdi ne de kurtuluştan sonra Suriye’de herhangi bir mevki edinme ile ilgilenmediğini söyleyen Hicab, Suriyeli devrimcilere “Suriye halkı size inanıyor ve güveniyor, sakın rejime karşı mücadelenizi zayıflatmayın!” diye sesleniyor. Suriye ordusuna da silahlarını halka karşı doğrultmaması gerektiğini hatırlatıyor.

Sünni kökenli Hicab, Esed yönetiminin çekirdek kadrosun içinde bir isim değildi. Buna rağmen başbakanlık koltuğunda oturmuş olması rejimden ayrılmasını büyük bir sembolik değer kılıyor. Suriye devleti Hicab’ın ayrılmadığını, görevden azledildiğini söylerken, Amman’da düzenlediği basın toplantısında muhaliflerin saflarına katıldığını açıklayan Hicab, Esed yönetimini Allah’ın düşmanı olmakla suçlamıştı.

***

Zafer Allah’tandır!

Suriye Devrimcileri Cephesi çatısı altında savaşan Ahraru’ş-Şam tugaylarının geçen ayki bir operasyonu… Operasyonda Esed’in askerleri esir alınarak zırhlı araçlara el konuyor. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum