1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Zindanlarında 52 Filistinli Kadın Bulunuyor
Esed’in Zindanlarında 52 Filistinli Kadın Bulunuyor

Esed’in Zindanlarında 52 Filistinli Kadın Bulunuyor

Beşşar Esed'in zindanlarında 52 Filistinli kadın mültecinin bulunduğu açıklandı.

07 Ağustos 2015 Cuma 17:36A+A-

Hukuk merkezi tarafından Suriye’deki mültecilerin durumuyla ilgili olarak yayınlanan raporda, Suriye’de olayların başladığı tarihten şimdiye kadar yüzlerce Filistinli mültecinin tutuklandığı ve bunlardan bazılarının zindanlarda şehit olduğu belirtilerek, halen Suriye zindanlarında 52 Filistinli bayan mültecinin bulunduğu ifade edildi.

Suriye’deki Filistinli Mülteciler İçin Çalışma Grubu bugün (7 Ağustos Cuma) yayınladığı raporda, savaşın başladığı günden şimdiye kadar Suriye’de 52 Filistinli bayanın tutuklandığını, bunlardan 13’ünün Şam’da, 15’inin Şam’ın banliyölerinde, 4’ünün Humus’ta ve diğerlerinin ise ülkenin değişik bölgelerinde tutuklandıklarını belirtti.

Raporda ayrıca şu bilgilere yer verildi: “Filistinli mülteci kadınlar Suriye’de yaşanan çatışmalar nedeniyle kaçırılma, tutuklanma, öldürülme ve sakatlanma olaylarına maruz kaldı. İstisnasız bütün kamplarda tutuklu kadınlar var. Kadınlar kampların girişlerinde veya bulundukları şehir veya köylerde tutuklanıyorlar.”

Raporda aslında tutuklu sayısının daha fazla olduğu, raporda verilen rakamların ancak tespit edilebilenler olduğu ve kayıp kadın sayısının da 37 olduğunu hatırlatıldı.

Suriye’de savaşın başından şimdiye kadar 933 Filistinli tutuklanırken, bunlardan 408’i işkence sonucu şehit oldu.

FİEM

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT