1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Kuşattığı Bölgede Mahsur Kaldılar
Esed’in Kuşattığı Bölgede Mahsur Kaldılar

Esed’in Kuşattığı Bölgede Mahsur Kaldılar

Kuzey Humus ve Güney Hama’dan ayrılmak zorunda kalan siviller rejim noktalarında mahsur kaldılar.

08 Mayıs 2018 Salı 18:40A+A-

Humus’un kuzeyi ve Hama’nın güneyinde tahliye sözleşmesinin uygulama sürecine geçildi. 8200 göçmenden oluşan birinci konvoy 65 yeşil otobüsle 7 Mayıs Pazartesi günü (dün) itibariyle yola koyuldu fakat rejimin denetim sağladığı bölgelerden biri olan Abu El-Zeydin’de mahsur kaldı.

Esed rejimi tehcir ettiği sivillerin Fırat Kalkanı bölgelerindeki güvenli alanlara girmelerine izin vermemekte.

Öte yandan bölgede yağışların artması mahsur kalan sivillerin durumu hakkında endişe oluşturuyor. Yerel kaynakların bildirdiğine göre tahliye konvoyundaki bir kadın rejim güçleri tarafından vuruldu ve ambulans çağırılmadığı için yaşamını yitirdi. Rejim bölgesinde mahsur kalanlar arasında 14 bebeğin de bulunduğu kaydediliyor.

Yerel kaynaklar rejimin bu tutumunu protesto etmeye dönük El-Bab’da halkın sokaklara döküldüğünü ve göçmenlerin güvenli bölgeye girmeleri için talepte bulunduklarını bildirdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan yerel aktivistler ise imzalanan tahliye sözleşmesinin rejim tarafından ihlal edildiğini belirterek rejimin bununla da kalmayıp Humus’un kuzeyindeki Hule bölgesine ağır bombardıman gerçekleştirdiğini kaydettiler. Ayrıca Türkiye’ye seslenen aktivistler hükümetin Esed’in garantörlerine baskı uygulamasını ve mahsur kalan sivillerin güvenli bölgelere girmesine izin verilmesi çağrısında bulundular.

 

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT