1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Katliamlarının Cuma Bilançosu: 71 Can
Esed'in Katliamlarının Cuma Bilançosu: 71 Can

Esed'in Katliamlarının Cuma Bilançosu: 71 Can

Esed güçlerinin çeşitli kentlere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 8'i çocuk, 7'si kadın olmak üzere 71 kişinin hayatını kaybetti.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 01:09A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin direnişçilerin denetiminde olan bölgelere savaş uçakları, roket, havan topu ile yerden yere füzelerle saldırması sonucunda Halep'te 40, İdlib'te 11, başkent Şam'ın banliyölerinde 10, Humus, Dera ve Hama'da 3'er ile Deyru'z Zor'da bir olmak üzere toplam 71 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Esed güçlerine bağlı helikopterlerin Halep kentinde direnişçilerin kontrolünde olan Mesekin Hananu, Kadi Askeri, Muyesir, Salahaddin ve sanayi bölgesi ile Halep merkezi cezaevinin çevresindeki yerleşim yerlerine "varil bombasıyla" saldırmasında çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi.

Sivil savunma ekiplerinin Esed güçlerinin hava saldırılarında yıkılan evlerin enkazında çok sayıda ölü ve yaralı çıkartığı kaydedilen açıklamada, yaralıların sivil araç ve ambulanslarla sahra hastanelerine kaldırıldığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Muleyha, Dareya, Kabun, Cobar ve Zemelka bölgelerine ağır silahlarla saldırdığı iletilen açıklamada, Esed güçlerinin kentin güneyindeki Filistin mültecilerin barındığı Yermuk kampına havan topuyla saldırması üzerine bölgede Esed güçleri ile direnişçiler  arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT